Tehno
DELL TECHNOLOGIES

Vrijeme je da tvrtke svoje strategije usklade s napretkom tehnologije
Objavljeno 29. studenog, 2019.
Ovogodišnja konferencija Dell Technologiesa, pod nazivom Real Transformation, ponudila je odgovore na neka od najkompleksnijih pitanja koja nameće digitalizacija poslovanja. Dell Technologies Forum u Laubu i ove je godine privukao brojne sudionike koji su iskoristili priliku razmijeniti iskustva s poduzetnicima i kolegama te upoznali najnovije trendove i proizvode u industriji. Ovogodišnju konferenciju pozdravnim govorom otvorio je Aleksandar Antić, direktor prodaje Dell Technologies za regiju Adriatic and Bulgaria, a okupljeni su s posebnom pozornošću pratili prezentaciju koju je održao keynote speaker Sasho Tasevski, stariji menadžer Della. Ivančica Kraljević Bačlija, direktorica IT sektora Croatia osiguranja, predstavila je modele koje je ta osiguravajuća kuća uspješno inkorporirala u svoje poslovanje. Okupljenima se obratio i Pavle Peković iz Microsofta.

"Podatci i informacije već dugo predstavljaju ključni resurs poslovanja tvrtke u svim segmentima. Vrijeme je da tvrtke svoje strategije prilagode i usklade s napretkom tehnologije jer će u protivnom ubrzo osjetiti neželjene posljedice za svoje poslovanje. Osim digitalizacije, nezaobilazna je umjetna inteligencija, koja uz to što olakšava poslovanje ima i ključnu ulogu u edukaciji zaposlenika i upravljanju produktivnošću. Kompleksni procesi digitalne transformacije se pojednostavljuju, provodi se centralizacija informacija u određenim segmentima poslovanja tako da je digitalna budućnost zaista postala realnost", istaknuo je Sasho Tasevski.

U sklopu konferencije održano je 11 predavanja, radionica i panel-rasprava, a glavne teme o kojima se pričalo bila su inovativna rješenja zasnovana na umjetnoj inteligenciji i učenju, zaštita podataka u doba cloud tehnologije, kao i pitanja objedinjenog radnog prostora. M.R.

Najčitanije iz rubrike