Sport
NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Preokret Tottenhama za prolazak, Real ispustio 2:0, ali svejedno ide dalje
Objavljeno 27. studenog, 2019.
Real Madrid u nepune je tri minute ispustio dva pogotka prednosti, no i s 2:2 protiv PSG-a europski rekorder prema broju naslova prvaka prošao je u osminu finala nogometne Lige prvaka. Luka Modrić igrao je od 76. minute za "kraljevski" klub koji je dominirao protiv Parižana, a samo zahvaljujući bivšem Realovcu Navasu gosti nisu primili više od dva pogotka. Kostarikanski je vratar obranio čak 11 udaraca, ukupno ih je prema gostujućim vratima upućeno 27, najviše što je PSG nekome dopustio u Ligi prvaka od sezone 2003./04. Nije ni čudo onda da je unatoč propuštenoj prilici za uzvrat Parižanima za poraz na startu skupine (0:3) trener Madriđana Zidane bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi.


- Odigrali smo spektakularan susret. Na stranu konačni rezultat, potpisao bih ovakvu našu igru svaku utakmicu. Nogomet zna biti okrutan i moramo prihvatiti da ima i ovakvih dana, ali pokazali smo napredak u našoj igri, a navijači su mogli uživati - rekao je Zidane, čijoj je momčadi u prvom poluvremenu pomogao VAR, nakon kojeg je sudac poništio crveni karton Courtoisu, zbog prekršaja na Marcelu u začetku akcije.


Mjesto u drugom krugu osigurao je i Tottenham, koji je preokrenuo 0:2 protiv Olympiacosa. Kane je zabio dva pogotka te je postao igrač koji je najbrže stigao do 20 golova u Ligi prvaka, za što mu je trebalo samo 24 utakmice, srušivši prijašnji rekord Del Piera (26). Rekorde je rušio i Lewandowski koji je u demoliranju Crvene zvezde u Beogradu sudjelovao s četiri pogotka. Poljak je tako uz Messija jedini koji je dva puta zabijao četiri gola u Ligi prvaka, a ovaj put je to napravio za nepunih 16 minuta, nadmašivši prijašnjeg rekordera Ronalda (21). Ivan Perišić igrao je od 60. minute te je stigao dva puta asistirati, a Flick je postao trener s najuspješnijim startom u povijesti Bayerna, ostvarivši sve četiri pobjede uz gol-razliku 16:0.
Vedran Ćorluka odigrao je cijeli susret u domaćem porazu Lokomotiv Moskve od Bayera, koji je tako osigurao najmanje treće mjesto. Juventus je sjajnim pogotkom Dybale iz slobodnjaka svladao Atletico Madrid te osigurao "jedinicu", dok će Madriđani drugo mjesto morati potvrditi u posljednjem kolu protiv Moskovljana. G.R.
Rezultati 5. kola Lige prvaka i poredak
SKUPINA A: Galatasaray - Club Brugge 1:1 (Büyük 11; Diatta 90+2), Real Madrid - PSG 2:2 (Benzema 17, 79; Mbappe 81, Sarabia 83). Poredak: PSG 13 bodova, Real Madrid 8, Club Brugge 3, Galatasaray 2.

SKUPINA B: Crvena zvezda - Bayern 0:6 (Goretzka 14, Lewandowski 53-11m, 60, 64, 58, Tolisso 89), Tottenham - Olympiacos 4:2 (Alli 45+1, Kane 50, 77, Aurier 73; El Arabi 6, R. Semedo 19). Poredak: Bayerm 15, Tottenham 10, Crvena zvezda 3, Olympiacos 1.

SKUPINA D: Lokomotiv Moskva - Bayer 0:2 (Žemaletdinov 11-ag, Bender 54), Juventus - Atletico Madrid 1:0 (Dybala 45+2). Poredak: Juventus 13, Atletico Madrid 7, Bayer 6, Lokomotiv Moskva 3.
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike