Regija
PREZENTIRAN PRORAČUN ZA 2020. GODINU

U proračunu novi vrtić, društveno-vatrogasni dom, parkiralište, staza...
Objavljeno 27. studenog, 2019.
MARIJANCI

Na sjednici Općinskog vijeća Marijanci, vijećnicima je prezentiran proračun Općine Marijanci za 2020. godinu, a predstavio ga je načelnik Darko Dorkić. Kako je istaknuto, proračun je planiran na realan način, na tragu ovogodišnjeg proračuna u iznosu od 22 milijuna kuna.

Predstavljajući prijedlog proračuna, načelnik Dorkić vijećnicima je ukratko prezentirao presjek kretanja proračuna i njegove strukture. Ukazao je pritom da će, uz vlastite prihode, Općina izvore prihoda pronalaziti u vanjskim izvorima financiranja, te s konkretnim projektima kandidirati za sredstva iz europskih fondova. Govoreći o investicijskim ulaganjima, načelnik je istaknuo pet ključnih projekata u sljedećoj godini, a to su rekonstrukcija i dogradnja vrtića u Marijancima, gradnja reciklažnog dvorišta u Kunišicima, rekonstrukcija i dogradnja društveno-vatrogasnog doma u Črnkovcima, nastavlja se gradnja parkirališta u Marijancima te pješačke staze i javne rasvjete između Bočkinaca i Črnkovaca. U proračunu se našlo i uređenje poljskih puteva, kao i opremanje prostorija NK Mladost Črnkovci te mjesnih domova u Čamagajcma i Kunišincima.

Proračunom je predviđeno i daljnje sufinanciranje predškolskog odgoja, školstva, vatrogastva, vjerskih zajednica i udruga građana. S. Fridl
Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike