Autoglas
NOVI PREDVODNIK

Plug-in Hybrid Toyote donosi ono najbolje iz RAV4 serije
Objavljeno 26. studenog, 2019.
Ovo vozilo teži biti snažnije i efikasnije od bilo kojeg drugog vozila u klasi

Toyota otvara važno novo poglavlje u povijesti RAV4 (prvog na svijetu rekreativnog SUV modela), svjetskom premijerom novog RAV4 Plug-in Hybrid, koji očekuje svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Los Angelesu. Ova prva plug-in hibridna električna verzija RAV4 kruna je više od 20 godina rada Toyote na području razvoja tehnologije i proizvodnje hibridnih pogonskih sklopova. Ovo vozilo teži tome da bude snažnije i efikasnije od bilo kojeg drugog vozila u svojoj klasi, posebice u emisiji plinova i potrošnji goriva.

Peta generacija RAV4 model je koji je još jednom potvrdio status ikone, kao jedno od najpopularnijih SUV vozila u Europi, što potvrđuje 120.000 novih kupaca od lansiranja nove generacije na tržište početkom ove godine. Model RAV4 Plug-in Hybrid predstavlja najbolje iz RAV4 serije i predvodnik je aktualne serije hibridnih električnih vozila iz Toyote. Odlikuje ga kombinaciji velike snage i performansi, iznimna efikasnosti, dinamička izvrsnost GA-K platforme i mogućnost ugodnog upravljanja na cesti i izvan nje zahvaljujući standardnom AWD-i inteligentnom sustavu električnog pogona na sva četiri kotača.

Iskustvom stečenim prilikom razvijanja dvije generacije Prius Plug-in Hybrid modela, Toyota je ohrabrena da stvori novi impresivan pogonski sklop za RAV4. S izlaznom snagom od 306 DIN KS/225 kW, ovaj model ima potencijal ubrzanja do 100 km/h iz stajanja za samo 6.2 sekunde, tako pobjeđujući svu konkurenciju s konvencionalnim pogonom. Osim toga, teži poziciji lidera u klasi u zadovoljavanju ekonomičnosti emisija CO2 i potrošnje goriva: podatci o WLTP-standardu kompanije Toyota, prije homologacije, ukazuju na emisiju CO2 manju od 30 g/km. Ovu razinu nije postigao ni jedan aktualni plug-in AWD SUV hibrida D-segmenta.

Toyota je ulagala u napredak i performanse koje električna energija može omogućiti radi postizanja znatnog povećanja izlazne snage. Razvili smo novu litij-ionsku bateriju velikog kapaciteta i dodali podizač napona jedinici za kontrolu snage hibridnog sustava. 2.5-l Hybrid Dynamic Force benzinski motor jednak je kao i kod standardnog RAV4 Hybrid-a.

Milan Bugarić
// premijera //
NA STRUJU DO 60 KILOMETARA
RAV4 Plug-in Hybrid imat će mogućnost prelaska većeg broja kilometara u čistom EV načinu rada električnog automobila, uz nula litara u potrošnji goriva i emisiji plinova. Očekivani broj prijeđenih kilometara (WLTP standard) prelazi 60, što je više od drugih konkurentnih plug-in SUV hibrida, koji ‘na struju’ prelaze nešto više od 50 kilometara dnevno.