Osijek
UČENICI UGOSTITELJSKE ŠKOLE NIŽU USPJEHE

Domenika Deže osvojila treće mjesto
Objavljeno 23. studenog, 2019.

Vezani članci

UČENICA UGOSTITELJSKE ŠKOLE

Sara Glavaš (17) najbolja je mlada slastičarka u RH

Tri zlatne, dvije srebrne i pet brončanih medalja odličan je rezultat hrvatskih učenika postignut na međunarodnom natjecanju, u sklopu 32. godišnje konferencije Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu, koje se održalo protekloga tjedna u Splitu.

Jedna je medalja, ona brončanog sjaja, stigla i u Osijek, a kući ju je donijela učenica Ugostiteljsko-turističke škole Domenika Deže, osvojivši odlično treće mjesto. Na 32. godišnjoj konferenciji Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu natjecalo se više od 300 učenika i studenata iz 29 europskih država, ali i gostujućih natjecatelja s drugih kontinenata, Sjeverne Amerike i Azije, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država te Pakistana. Učenici su se natjecali u deset stručnih kategorija - sedam iz područja gastronomije, servisa i bara te tri iz hotelijerstva i turizma.

A broncu je Domenika osvojila u disciplini “Turistička destinacija”, pod vodstvom mentorice, profesorice Ana-Marije Čuljak. Zapažen nastup ostvarila je i učenica Tia Knežević pod vodstvom mentora Zdravka Perkovića, koja se natjecala u disciplini “Kuharstvo”.
J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike