Crna kronika
TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA

Pješakinju autom odbacio u kanal, žena preminula
Objavljeno 23. studenog, 2019.
Do naleta automobila na pješakinju došlo je u Pčeliću, u Virovitičko-podravskoj županiji
PČELIĆ - Pedesettrogodišnja žena smrtno je stradala zbog teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 19.15 sati u mjestu Pčelić, nedaleko od Suhopolja u Virovitičko-podravskoj županiji.
- Na pješakinju koja je prelazila kolnik naletio je mladi vozač. Od udara vozila žena je odbačena u putni jarak, gdje je od zadobivenih ozljeda preminula. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske. Ovom tragičnom nesrećom nastavljeno je smrtno stradavanje pješaka u prometnim nesrećama u Slavoniji. Od 30. listopada do 5. studenoga na slavonskim cestama stradalo je troje pješaka, od kojih su svi nakon nesreća ubrzo, zbog težine ozljeda, preminuli u bolnici.


U Virovitičko-podravskoj županiji ove godine u prometnim nesrećama jedan je pješak smrtno stradao, dva su teško i devet ih je ozlijeđeno lakše. Tri najteže prometne nesreće u kojima su nastradali pješaci dogodile su se u posljednjih desetak dana. Naime, u subotu je u Pitomači 60-godišnjak automobilom udario 30-godišnjeg pješaka, na obilježenom pješačkom prijelazu, te ga odbacio na vjetrobransko staklo. Pješak je pri tome teško ozlijeđen.


- S obzirom na povećanje problematike stradavanja pješaka u prometnim nesrećama pozivaju se vozači na povećan oprez u prometu, poštovanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, a posebno poštovanje prava pješaka i biciklista kao posebno ugroženih kategorija sudionika u prometu. Vozači se podsjećaju na obveze prema pješacima, kao što su poštovanje pravila prednosti prolaska pješaka, posebno na obilježenim pješačkim prijelazima, povećani oprez prilikom vožnje pokraj pješaka koji su prisiljeni kretati se uz rub kolnika jer uz cestu nema izgrađenog nogostupa, kao i poštovanje svih drugih prometnih propisa. Vozače pozivamo da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, odnosno prilagođavanje brzine kretanja vozila uvjetima na cesti i sudjelovanju u prometu u noćnim uvjetima vožnje, magli, skliskom i mokrom kolniku i drugim uvjetima koji otežavaju uvjete vožnje - pozvao je glasnogovornik virovitičko-podravske policije.
Policija apelira i na pješake da se u prometu ponašaju potpuno u skladu s prometnim propisima, odnosno da koriste pješačke prijelaze za prelazak kolnika, prelazak ceste na zeleno svjetlo na semaforiziranim križanjima, korištenje nogostupa na svim dionicama ceste gdje su izgrađeni i korištenje odjeće s reflektirajućim dijelovima noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, koji u ovo doba godine traju tijekom cijeloga dana.
Sandra Lacić
3

pješaka u Slavoniji poginula su početkom studenoga
PJEŠAK POGINUO I NA LIČKOM PODRUČJU
Šezdesetpetogodišnji muškarac iz mjesta Jezerane, u Ličko-senjskoj županiji, drugi je pješak koji je izgubio život na hrvatskim cestama u četvrtak. Na njega je, upravljajući automobilom njemačkih registracija, naletio 66-godišnjak. Iz policije podsjećaju da su pješaci najranjiviji sudionici u prometu, pa se apelira na njih da povećanim oprezom prilikom sudjelovanja u prometu mogu znatno pridonijeti vlastitoj sigurnosti. Kako bi se smanjio broj stradavanja pješaka i povećala sigurnost u prometu, policija će i dalje provoditi akcije.
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike