Sport
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Ludnica u Walesu, Bale i društvo su opet na EP-u
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Pobjedom nad Mađarskom od 2:0 Wales je postao 20. reprezentacija koja je osigurala nastup na Euru 2020. Dvoboj u Cardiffu izravno je odlučivao o drugom mjestu skupine E, pobjeda je trebala i jednima i drugima, a eventualni remi čekala je Slovačka, koja bi tada pobjedom nad Azerbajdžanom dohvatila drugo mjesto. No Velšani nisu kiksali, drugi uzastopni nastup na Euru osigurao Ramsey, koji je zabio u 15. i 47. minuti. S 2:0 Slovačka je pobijedila Azere, ali bila je to pirova pobjeda. Tako uz Hrvatsku iz skupine E na Euro ide i Wales. Nastup na EP-u do sada su izborili Engleska, Češka (skupina A), Ukrajina, Portugal (B), Njemačka, Nizozemska (C), Švicarska, Danska (D), Hrvatska, Wales (E), Španjolska, Švedska (F), Poljska, Austrija (G), Francuska, Turska (H), Belgija, Rusija (I), Italija i Finska (J).

Preostala četiri putnika bit će poznata nakon dodatnih kvalifikacija, u kojima će zaigrati 16 reprezentacija po plasmanu u Ligi nacija, a koje to već nisu osigurale u redovitim kvalifikacijama. Svaka od liga (A - D) dat će jednog od sudionika, a ždrijeb dodatnih kvalifikacija održat će se u petak. Iako, neki su parovi već poznati. Tako će u "polufinalu" lige D igrati Gruzija i Bjelorusija te Sjeverna Makedonija i Kosovo, u ligi C Norveška i Srbija te Škotska i jedna od četiri reprezentacije - Rumunjska, Bugarska, Izrael i Mađarska, a preostale tri iz tog kvarteta bit će prebačene u ligu A. U ligi B sastaju se BiH i Sjeverna Irska te Slovačka i Republika Irska, a u A će igrati Island i preostale tri reprezentacije iz lige C.

Ždrijeb skupina za Euro održat će se 30. studenoga, dodatne kvalifikacije igraju se 26. - 31. ožujka sljedeće godine, a Euro će trajati od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. G.R.
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike