Sport
NOVA “SEDMICA” BELIŠĆANA

Na oproštaju od jeseni veliki derbi u Belišću
Objavljeno 20. studenog, 2019.

Nakon što su se veći dio sezone u gostima mučili i prosipali bodove, Belišćani su u studenome jednostavno eksplodirali. U posljednje dvije gostujuće utakmice zabili su 14 pogodaka, ravnomjerno ih rasporedivši - sedam svakom suparniku.

Prvo se otvorilo na jurjevačkoj "Bari", gdje su "crveni" svladali vrlo dobri Zrinski (0:7). a slično su ponovili u protekloj trećeligaškoj etapi na jelisavačkoj "Koreji". Tamošnji Vihor je u utakmicu ušao pun ambicija, a završio ju je s porazom od 7:1. Belišćani su bili predobri i uraganski su odjurili do nove sedmice.

Protiv Zrinskog briljirao je Luka Agatić trima pogodcima, a u Jelisavcu je goste predvodio Benjamin Ždinjak, koji je četiri puta pogađao mrežu vratara Banovića. Niz pobjeda "izbacio" je Belišćane na drugo mjesto trećeligaškog istoka, ispred njih su samo nogometaši Marsonije, koji su s četiri boda više (32 - 28) osigurali naslov jesenskog prvaka Treće HNl "Istok". A upravo je Marsonia slijedeći suparnik Belišća.

- U Jelisavcu smo odigrali pravu prvenstvenu utakmicu, gdje su igrači ispunili sve što smo se dogovorili u svlačionici. Da smo zabili još koji pogodak, a pobjeda bila uvjerljivija, bilo bi zasluženo, s obzirom na broj šansi koje smo imali. Nakon posljednjih utakmica vrlo sam zadovoljan, preponosan na momčad. Ljetos nam je otišlo deset igrača i isto toliko ih je došlo, trebalo je proći malo vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Igramo dobro, siguran sam da će na proljeće biti još bolje - kaže trener belišćanskih nogometaša Davor Rupnik.

A atmosfera među "crvenima" mogla bi biti još bolja nakon subotnjeg velikog derbija, u kojem Belišćani dočekuju lidera Marsoniju. Rupnikova momčad je u dosadašnjih 14 prvenstvenih utakmica zabila 36 pogodaka i najefikasnija je u Trećoj HNL "Istok", a Brođani su primili samo sedam pogodaka i imaju najbolju obranu u ligi. Bit će to sraz prvog i drugog, ali i najčvršćeg bedema protiv sjajnih topnika. Za kraj jesenskog dijela Treće HNL "Istok" nije moglo bolje od velikog derbija na Gradskom stadionu.

- Nakon poraza od Vuteks Sloge u 11. kolu ušli smo u kontinuitet, nižemo pobjede i popeli smo se na drugo mjesto u ukupnom poretku. Ova momčad ima kvalitetu, karakter i, što je najvažnije, pobjednički mentalitet. Sada kad nas je krenulo, trebamo iskoristiti svu tu pozitivnu energiju i pokušati jesen završiti pobjedom i približiti se odličnoj momčadi iz Slavonskog Broda na samo bod zaostatka - dodao je Rupnik.

Zdenko Kaptalan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike