Mozaik
GRUPA MEJAŠI O SVOME HIT-DUETU S VIGOROM

Javilo nam se mnogo žena koje žele da opjevamo njihova imena
Objavljeno 21. studenog, 2019.
Početkom 2020. na turneji su u Kanadi, Americi, Australiji i Novom Zelandu

Kako smo pisali početkom studenoga, Mejaši, popularni "tamburaši u starkama", i osječka grupa Vigor predstavili su svoj novi spot za zajedničku pjesmu "Suzana", koji su snimili jedno nedjeljno jutro nakon zajedničkog koncerta.

 

Zbog silnih nastupa i sveopće prezaposlenosti, jedino su taj termin uspjeli usuglasiti. Rasporedi su im svima toliko zgusnuti zbog brojnih nastupa po Hrvatskoj i Sloveniji, ali energije im nimalo ne nedostaje, naprotiv, puni su elana i vesele se novim izazovima.

Kada dva trenutačno najpopularnija zabavna benda na našoj estradi udruže snage, onda je to važna vijest. A kad im još novu pjesmu naprave provjereni "hitmejkeri" Denis Dumančić, Branimir Mihaljević i Valerija Đurđević, očekuje nas jedan od najvećih glazbenih hitova jeseni. Prema prošlotjednim podatcima, pjesma je na trećem mjestu najemitiranijih na HR Top 40.

Ova nova pjesma popularnih bendova već od prvog dana u radijskom eteru izaziva posebnu pozornost, a poslužit će kao izvrsna uvertira u njihove nove poslovne pothvate jer ovi vrijedni i marljivi glazbenici osvajaju svijet. Početkom iduće godine ponovno idu na interkontinentalnu turneju – očekuju ih koncerti u Kanadi, Americi, Australiji i Novom Zelandu. Bit će otamo, najavljuju, spektakularnog materijala. U povodu toga, popričali smo s Mejašima.

Spot "Suzana" s grupom Vigor ste, kako čujem, snimili jedno nedjeljno jutro nakon zajedničkog koncerta. Kako je to izgledalo?

- Spot za pjesmu "Suzana", u duetu s grupom Vigor, snimili smo jednog nedjeljnog jutra nakon održanih koncerata u prijašnju subotu jer je to bila jedina i najjednostavnija opcija. Nije baš lako organizirati 12 glazbenika tijekom tjedna, jer neki rade, a neki malo duže spavaju. Naše zajedničke spasiteljice bile su odlična vizažistica Karla Lazić - koja je uspjela sakriti podočnjake od neprospavanih noći - i kava, koju smo pili duže nego što smo snimali.

Zašto baš Suzana? Odakle inspiracija za pjesmu?

- Nekako nam se tijekom godina rada pokazalo da je zahvalno pjesmu posvetiti ženskom imenu jer se u isto vrijeme žene s tim imenom često poistovjete s pjesmom, a ime Suzana vrlo je melodična riječ od koje su autori brzo napravili pjesmu.

Čini se da vam leže pjesme koje se zovu ženskim imenom. Traže li obožavateljice da napišete pjesme o njima?

- Nakon svake pjesme koju smo posvetili ženskom imenom javilo nam se mnogo žena sa željom da opjevamo i njihova imena, što može poslužiti kao inspiracija, pa možda u budućnosti napravimo pjesmu za Maju, Biljanu ili možda Žaklinu, tko zna.

Planirate li možda još koju glazbenu suradnju?

- Iduće godine izlazi nam novi album koji će sadržavati sve pjesme koje smo izdali nakon dugosvirajućeg albuma "Sexy ritam", kao i nove pjesme koje još nismo objavili kao singlove, a bit će i nekih novih dueta, ali više o svemu tome kad dođe vrijeme.

Kakve planove imate za Božić i doček Nove?

- Nakon deset godina Božić ćemo dočekati u krugu obitelji i dragih prijatelja, a krajem godine selimo se u Kanadu četvrti put, gdje ćemo održati koncert za iseljene Hrvate, kod kojih se već osjećamo kao doma. Mjesto koncerta gdje ćemo dočekati Novu godinu otkrit ćemo ovih dana na našim društvenim mrežama.

Otkrijte nam svoje planove u 2020. godini?

- Već početkom iduće godine zatvaramo se u studio i završavamo novi album, koji bi trebao izići do ljeta, a, uz studijske aktivnosti, održat ćemo koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Švicarskoj i Kanadi, gdje će biti prilike da se družimo sa svim ljudima koji nas prate i podržavaju.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike