Sport
PRIJATELJSKI SUSRET U PULI

Ima umornih i ozlijeđenih, pa će priliku dobiti dečki s klupe
Objavljeno 19. studenog, 2019.
Nogometaši Hrvatske i Gruzije igraju danas od 18 sati na stadionu “Aldo Drosina”

Vezani članci

GRUZIJCI SE NADAJU DOBROJ PREDSTAVI PROTIV VATRENIH

Igramo protiv ponajbolje momčadi svijeta

Hrvatski nogometaši stigli su do cilja, izvadili su vizu za Europsko prvenstvo sljedeće godine pa u posljednjoj reprezentativnoj utakmici u 2019. godini mogu odigrati za svoju dušu. Otpustiti kočnice i nadigravati se.

Nakon bitke na riječkoj Rujevici, gdje je Hrvatska u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro pobijedila Slovake, slijedi prijateljski susret s Gruzijom, koji se večeras (utorak) od 18 sati igra na pulskom stadionu "Aldo Drosina". Vatreni na Gruziju idu bez svog kapetana Luke Modrića, koji se nakon dogovora s izbornikom Zlatkom Dalićem zaputio u Madrid, a utakmicu će propustiti i Bruno Petković.

Dan prije utakmice Hrvatska je trenirala pod kormilom pomoćnih trenera, jer je glavni imao druge obveze. Zlatko Dalić je u ponedjeljak prijepodne posjetio Vukovar i sudjelovao u Koloni sjećanja, a poslijepodne je skoknuo do Velike Gorice, gdje je mlada U-21 hrvatska nogometna reprezentacija igrala protiv Češke.

Prijateljski ogled s Gruzijcima na "Drosini" najavio je Ivica Olić, trener u stožeru Vatrenih.

- Sastav ćete vidjeti nešto prije utakmice, ali je jedno sigurno, svi će dobiti priliku. Suparnik je neugodan, a ako uđemo u utakmicu preopušteno, može biti vrlo teško. I zato protiv Gruzije pristup mora biti pravi. Nadam se da ćemo i iz utakmice u Puli naučiti puno toga i na zasluženi odmor otići s pobjedom. Bit će šest zamjena. Ima nešto igrača koji su umorni i s lakšim ozljedama, pa ćemo ih poštedjeti. Recimo, Petkovića, koji se žalio na laganu ozljedu, a već u petak ima važnu klupsku utakmicu - kazao je Olić.

Neće igrati Modrić, neće ni Petković, ali Hrvatska ima širinu kadra. Pričuve samo čekaju svoju šansu.

- Sigurno nije lako držati na klupi igrače koji sjajno igraju u klubovima, ali to je širina Hrvatske. Kovačić u Realu nije puno igrao, a sada je u sjajnoj seriji, igra jako dobro i standardan je u Chelseaju, ali igrači kao Mateo su svjesni, koliko god im bilo teško, akceptiraju, da su ispred njih igrači kao Modrić i Brozović. Mene veseli trud svakog igrača, vidim da se Rog vraća, ima ono samopouzdanje kojeg baš i nije bilo dok je bio u Napoliju. Imamo slatkih briga oko sastava i to je sjajno - dodao je Ivica Olić.

Nakon što odrade Gruziju, Vatreni se vraćaju u svoje klubove, a onda sljedeće godine po novi veliki rezultat. Ovaj put na Europskom prvenstvu.

- Euro je uglavnom zahtjevniji od mundijala. Ima jako puno reprezentacija koja se nadaju biti u vrhu, a na taj vrh i mi pretendiramo. Premda će, naravno, puno toga ovisiti i o tome kakvu ćemo grupu izvući.

Kako se u Rijeci i Opatiji slavilo nakon trijumfa nad Slovačkom i odlaska na Euro?

- Mi iz stožera smo se povukli na svoju stranu, odmah počeli prve analize, tako da nisam imao priliku vidjeti kako su slavili igrači u svlačionici, ali sigurno je bilo glasno i veselo - otkrio je Olić.

U Modrićevoj odsutnosti Vatrene će večeras protiv Gruzije predvoditi Ivan Perišić, strijelac trećeg pogotka za Hrvatsku u pobjedi nad Slovacima (3:1).

- Ispalo je da sam zabio posljednji gol kvalifikacija, ali jedino je važno da je Hrvatska pobijedila. Na sljedećem Euru svi će pogledi biti upereni u nas nakon sjajnog uspjeha u Rusiji, kao što su bile i u kvalifikacijama. Bilo je pritiska i bit će ga, ali ne bojimo se i jedva čekamo Euro - kaže Perišić, koji nakon susreta s Gruzijom u Bayern odlazi u dobrom raspoloženju..

- Ma najvažnije je da idemo na EP - zaključio je Perišić.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike