Mozaik
IMAO DVA KILOGRAMA VIŠKA

Kaznili ga jer je debelog
mačka unio u zrakoplov
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Kako bi ušao u zrakoplov s mačkom, Mihail je na vaganje donio zamjenskog, lakšeg, mačka

Rus koji često putuje zrakoplovom skupo je platio pokušaj "krijumčarenja" svojeg mačka u putničkoj kabini zrakoplova jer je na taj način prekršio propise zrakoplovne tvrtke Aeroflot. Mihail Galin na prijevaru je pokušao unijeti svojeg mačka u kabinu, koji je, prema uvjetima Aeroflota, bio pretežak, zbog čega mu je ruski avioprijevoznik oduzeo besplatne milje prikupljene tijekom prijašnjih letova, piše BBC.

Svjestan činjenice da je njegov Viktor pretežak za prijevoz u putničkoj kabini, Galin je iskoristio manje tešku mačku, koja je prošla potrebna vaganja. Mihail i Viktor trebali su letjeti iz Rige prema Vladivostoku sa slijetanjem u Moskvi. No u skladu s Aeroflotovim pravilima, kućni ljubimci teži od osam kilograma moraju biti smješteni u odjel za prtljagu. Grešku u koracima Mihail je napravio kad je pojedinosti o svojem pothvatu objavio na Facebooku. Operaciju je nazvao "zamjenom debelog mačka Viktora". Fotografija na njegovu profilu prikazuje Viktora u putničkoj kabini zrakoplova pokraj čaše pjenušca.

Opisao je kako je svojeg ljubimca prokrijumčario u kabinu u prvome dijelu leta. Napisao je da je putovao s Viktorom iz Rige u Vladivostok te da je putovanje uključivalo i slijetanje u Moskvi.

No kad se ondje pokušao ukrcati na drugi dio leta, osoblje Aeroflota nije mu dopustilo da Viktora unese u putničku kabinu. "Vaga je pokazala da je životinja teška deset kilograma, što je nedopuštena težina za unošenje životinje u kabinu", napisao je Galin. Ne želeći dopustiti da mu ljubimca prenesu u odjel s prtljagom, Galin je odgodio let, odlučivši pronaći sličnu mačku manje težine u Moskvi. To mu je i uspjelo te se dan poslije vratio u zračnu luku s "mačkom dvojnikom", koji je prošao test ograničenja težine. Potom ga je vratio vlasnicima.

No Aeroflotu se nije svidjela Galinova prijevara te je uprava pokrenula istragu i pronašla snimke sigurnosnih kamera koje pokazuju zamjenu dviju mačaka. Mihail Galin kažnjen je tako što mu je oduzeto oko 400.000 nagradnih milja koje je prikupio tijekom višegodišnjeg letenja Aeroflotom. Ruski korisnici društvenih mreža iskoristili su priliku i postavili niz fotografija i videosnimki s duhovitim sloganima o Viktoru.

Hina
10

kilograma težak je mačak Viktor, dopuštena je težina osam kilograma
400.000

nagradnih milja Rus je prikupljao godinama. Sada su mu ih oduzeli
Prijevara je otkrivena nakon što ju je Mihail objavio na Facebooku
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike