Osijek
OSJEČKI “MEDICINARI” HODOČASTILI U VUKOVAR

Pokazali zahvalnost za žrtvu koju je podnio grad
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Sredina studenoga, točnije 18. dan tog mjeseca, jedan je od najtužnijih dana novije hrvatske povijesti kada se prisjećamo žrtve Vukovara, koju je taj grad podnio prije 28 godina.

Učinili su to i učenici srednje Medicinske škole Osijek, njih 70-ak, na simboličnom hodočašću do grada heroja kako bi se poklonili svima koji su svoj život dali za domovinu. Kako nam pojašnjava ravnateljica škole, Sanja Dravinski, na hodočašću su sudjelovali učenici iz svih razreda škole.

"Iz prvih razreda otišlo je ukupno 20 učenika, iz drugih 32 učenika, iz trećih i četvrtih razreda 15, a iz petih razreda otišlo ih je ukupno 12, što znači da su hodočastila 72 učenika naše škole. Krenuli su u nedjelju u ponoć iz Osijeka, hodali cijelu noć, a u Vukovar su stigli u ponedjeljak ujutro u 8 sati. Prva točka bila je Vukovarska bolnica, gdje su nazočili programu s početkom u 10 sati, a nakon toga počast žrtvama odali su i u Koloni sjećanja na putu do groblja. Ondje su nakon svete mise autobusima krenuli za Osijek. Voditeljica naše kolone sjećanja bila je Ana Azenić, nastavnica povijesti, a učenici su se dobrovoljno uključili na poziv profesorice Gabriele Poslon, uz napomenu da je ova godina naše prvo iskustvo obilježavanja dana sjećanja na žrtve Vukovara, a nadamo se da će se tradicija nastaviti i u godinama koje slijede. Ponosna sam na sve njih što su prepoznali važnost svega onoga što Vukovar simbolizira za cijelu Hrvatsku te su se i sami uključili u dostojanstveno obilježavanje pada grada heroja", zaključila je Dravinski i dodala da su učenici ovim pješačenjem željeli pokazati svoju plemenitost i zahvalnost svima koji su svoj život dali za našu domovinu.

"Oni su već odabirom škole i budućeg zanimanja pokazali humanost, a sada su i ovim činom željeli pokazati suosjećanje sa svima koje je zahvatila teška sudbina ratnog stradanja", poručila je Dravinski.
E. Nenadić
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije