Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri u drugom dijelu pokazali da znaju dobro braniti
Objavljeno 17. studenog, 2019.
Vrijednosnice Osijek nakon dva ligaška poraza slavile kontra Zaboka, koji je izgubio šestu u nizu

Tradicija se nastavlja. Košarkaši s Drave odigrali su još jednu zanimljivu i neizvjesnu utakmicu u svom Gradskom vrtu, gdje su protiv Zaboka u 8. kolu HT premijer lige tražili prekid serije od tri uzastopna poraza (dva prvenstvena i jedan u Alpe Adria kupu).

Vrijednosnice Osijek krenule su po pobjedu nekompletne, starter Andrija Ćorić je zbog viroze ispao iz konkurencije, a Lovre Bašić je, usprkos bolovima (rebro), bio na raspolaganju treneru Domagoju Kujundžiću, čiji su igrači odlično otvorili utakmicu. Brzinskih 8:0 nagovijestilo je ugodan slijed događanja na parketu, ali pokazalo se, kao i u svim prethodnim domaćim utakmicama, da brokeri nisu u stanju pronaći lakši, mirniji put do željenog rezultata. Naravno, za to su isključivi krivci, jer teško je pronaći riječi opravdanja za ono što su Osječani odigrali u drugoj četvrtini. Nakon 10 minuta domaćin je vodio 27:18, a onda je sve mirisalo na raspad sustava jer što drugo očekivati kada s deset minuta inkasiraš 35 poena. "Curilo" je na sve strane, Zabok se osokolio i na odmor otišao s dvoznamenkastom prednosti (43:53). Ipak, otvaranje treće dionice pokazalo je da će trener Kujundžić dobiti željenu reakciju od svojih igrača, koji su za minutu i pol uhvatili egal i tako najavili da se prijašnji "propuh" više neće ponoviti.

- Nažalost, izgleda da nama svaka utakmica mora biti infarktna. Znali smo da neće biti lako, nismo bili kompletni, a nije izgledalo dobro nakon loše odrađene druge četvrtine. Znamo da je obrana problem, ali pokazali smo u nastavku da ju možemo dobro odigrati. Nakon 53 poena primljena u prvom dijelu, u drugom smo suparniku dopustili 32. Dobar sastanak u svlačionici urodio je plodom, skupili smo se, svjesni da smo bolja momčad od Zaboka, što smo na kraju i potvrdili. Teško, ali zasluženo, valjda ćemo za dalje iz ovoga izvući pouke, nastojat ćemo izbjegavati ovakve rasplete - kaže Antonio Jordano, koji je s 18 poena bio prvi strijelac u domaćim redovima, gdje su još petorica imala dvoznamenkasti učinak. Po 15 su zabijali Lovre Bašić (imao i devet asistencija), Max Darling (uz sedam skokova, od kojih je onaj jedini napadački donio prednost u samoj završnici) i Andrija Šarenac (trice 4-7), koji je dao nužnu energiju s klupe. Deset od svojih 14 poena dodao je Lovro Buljević u posljednjoj četrtini, kada se sve lomilo, imao je osam skokova, kao i Robert Kujundžić, koji je postigao i 12 poena. Uz ovu šestorku, na parketu je bio još samo Nikola Turalija, koji u sedam minuta nije imao učinka. Na kraju, ono najvažnije, Vrijednosnice Osijek upisale su svoju četvrtu pobjedu, a Zabok je nanizao šesti poraz, iako je bio blizu u Gradskom vrtu...

Nino Benčina
VRIJ.OSIJEK       89

ZABOK       85

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 250. Sudci: Jovović, Gracin i Galić.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Bašić 15 (2-3), Jordano 18 (4-4), Filipović, Kujundžić 12 (3-4), Dmitrović, Šarenac 15 (3-4), Pehli, Buljević14 (2-2), Vedriš, Darling 15 (3-3), Turalija, Vuković.

ZABOK: Martinko, Lisica 21 (1-2), Samac 2 (2-2), Tomas 17 (3-3), Galić 5 (1-2), Črnjević 4, Ćutuk 2, Tuđen 7 (2-2), Balaško, Jambrović 9 (1-1), Anzulović, Lončar 18 (4-6).

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 27:18, 16:35, 27:14, 19:18
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike