Učionica
ZAPOČELA NOVA SEZONA SVEUČILIŠNOGA ŠPORTSKOG PRVENSTVA U OSIJEKU

Krenula natjecanja u futsalu, slijede nadmetanja u rukometu, pikadu i biljaru
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Nova sezona Sveučilišnoga športskog prvenstva u Osijeku započela je 23. listopada 2019., i to natjecanjima u futsalu za studentice i studente. U trenutku nastanka ovoga teksta ostali su još posljednje kolo razigravanja po skupinama te polufinalne i finalne utakmice, a za sada su se najdominantnijima pokazali studentice i studenti Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

SŠP u kuglanju, planirano za kraj listopada, odgođeno je zbog maloga broja prijavljenih ekipa. Do kraja 2019., točnije do sredine prosinca, u planu je održavanje SŠP-a u rukometu, pikadu te biljaru za studentice i studente. Tradicionalno, u povodu Dana grada održat će se i SŠP u plivanju u objema konkurencijama, a ovo će prvenstvo poslužiti kao izborno za sastavljanje plivačkih reprezentacija Sveučilišta koje će nastupiti na UniSport državnom prvenstvu u plivanju 8. prosinca u Vukovaru. Uz prvenstva u tijeku su i pripreme plivačkih reprezentacija i futsal reprezentacije studenata koji najranije ulaze u sustav državnih natjecanja. Nastavak SŠP-a slijedi u siječnju 2020., i to natjecanjima u košarci koja traje do ožujka (uz stanku u veljači), nakon čega slijede SŠP u odbojci, šahu, stolnom tenisu, tenisu, basketu „3 protiv 3“ te u odbojci na pijesku. Tijekom proljeća 2020., ako bude zanimanja, održat će se SŠP u kuglanju i nogometu te u novom športu u programu, badmintonu.

Na državnoj razini, uz spomenute plivanje i futsal, očekuju nas kvalifikacijske, odnosno poluzavršne utakmice za plasman na UniSport Finals (državno prvenstvo), u odbojci (ž), rukometu (ž/m), košarci (ž/m), tenisu (ž/m), stolnom tenisu (ž/m) te šahu (m). Odbojkaši i šahistice kao državni prvaci izravno su se plasirali na Finals koji je na rasporedu sredinom svibnja 2020. U idućoj godini osječki će studenti također nastupiti na UniSport prvenstvima u badmintonu, judu, karateu i taekwondou. Ljeto 2020. ponovo je rezervirano za europske nastupe. Na Univerzijadi u Beogradu boje Hrvatske tako će braniti i državne prvakinje šahistice i državni prvaci odbojkaši iz Osijeka.
Igor SALAJIĆ
Osječke odbojkašice četvrte na turniru UNIADA

U sklopu međunarodne suradnje, na turniru UNIADA, koji je održan u Beogradu od 27. do 30. listopada 2019., nastupile su odbojkašice Sveučilišta u Osijeku. Pod vodstvom trenera Marina Šutala nastupile su: Lara Marinčić, Ivona Majer, Darina Kosanović, Vlatka Jerbić, Barbara Ribić, Iva Hodić, Marija Mavretić, Sara Kolak, Tea Pavlović i Sara Kovačević. U konkurenciji osam ekipa osječke su predstavnice osvojile 4. mjesto.
Možda ste propustili...