Učionica
GODIŠNJE PREDSTAVLJANJE SVEUČILIŠTA I SASTAVNICA MATURANTIMA I JAVNOSTI

Smotra Sveučilišta 5. i 6. prosinca 2019. na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Ovogodišnja 23. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održat će se 5. i 6. prosinca 2019. na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Smotra Sveučilišta organizira se za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane radi pravodobnoga obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, sveučilišnim i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskom životu i o još mnogo drugih detalja. Na Smotri će se predstaviti 12 fakulteta (Ekonomski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Strojarski fakultet) te Akademija za umjetnost i kulturu i četiri odjela (Odjel za biologiju, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju i Odjel za matematiku). Na Smotri će se predstaviti Gradska i sveučilišna knjižnica, Studentski centar u Osijeku i Slavonskom Brodu, sveučilišne ustanove čija djelatnost osigurava potreban standard visokoga obrazovanja, Studentski zbor, studentske udruge i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Osijek. U programu je Smotre predstavljanje područja znanosti/umjetnosti kroz predavanja i radionice pojedinih sastavnica Sveučilišta prema utvrđenom rasporedu.

Svim maturantima srednjih škola u istočnoj Hrvatskoj uputit će se poziv za sudjelovanje u Smotri putem promidžbenih plakata, oglasnih stranica Televizije Slavonije i Baranje, lokalnih radijskih postaja i Glasa Slavonije. Uprava Sveučilišta uputit će poziv i obavijest pročelnici Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Osječko-baranjske županije, drugim pročelnicima županijskih i gradskih ureda na području istočne Hrvatske te ravnateljima srednjih škola. Sveučilište u Osijeku priprema budućim studentima publikaciju Vodič za buduće studente za akademsku godinu 2020./2021. koja će se besplatno dijeliti svim posjetiteljima Smotre.

(Sveučilište u Osijeku)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike