Učionica
POČETAK NOVE AKADEMSKE GODINE NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Pozdravno predavanje za brucoše FAZOS-a
Objavljeno 18. studenog, 2019.
I prije samoga službenog početka nove akademske godine, 30. rujna 2019. na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek organizirani su uvodno predavanje i pozdravna riječ za studente prve godine preddiplomskih sveučilišnih, ali i stručnih studija.

Dobrodošlicu na Fakultet zaželio im je dekan Fakulteta prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić koji je nazočnim studentima zaželio ugodno i uspješno studiranje, pri tome ih upoznajući s funkcioniranjem visokoobrazovnoga sustava na Fakultetu. Nakon dekana studentima se obratio i prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Lončarić, govoreći im o ustrojstvu studija na Fakultetu i načinima ocjenjivanja i vrjednovanja studenata unutar Europskoga sustava prijenosa bodova. Potom je na red došao prodekan za razvoj pokušališta i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Mato Drenjančević koji je okupljene studente upoznao s pokusnim poljima i vinogradima Fakulteta gdje će i oni sami imati priliku stjecati nova znanja i vještine. Prodekan za znanost i poslijediplomske studije prof. dr. sc. Zvonko Antunović zatim je studentima govorio o prošlosti Fakulteta i nedaćama kroz koje je prolazio do izgradnje nove zgrade prije osam godina kao i o ustroju poslijediplomskih studija na Fakultetu.

Osim njih, pozdravne su govore uputili i prof. dr. sc. Tihana Sudarić uime Povjerenstva za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete obrazovanja; Daniel Haman uime Ureda za međunarodnu suradnju i projekte; Ivan Rebekić uime IT službe; Antonija Petrić uime Studentskoga zbora FAZOS-a te prof. dr. sc. Marcela Šperanda kao predsjednica udruge DUHOS.

Po završetku uvodnoga predavanja studentima su uručeni indeksi kao i studentske iskaznice, tzv. „iksice“. Osim obvezne dokumentacije svaki je student dobio i poklon-paket koji se sastojao od promidžbenih materijala Fakulteta kao i osnovnih nastavnih materijala.
Vlatka ROZMAN, Daniel HAMAN
Možda ste propustili...