Učionica
11. MEĐUNARODNA STUDENTSKA KIPARSKA RADIONICA U DRVU JARČEVAC

Sudjelovali brojni studenti i profesori akademija iz Osijeka, Zagreba i Dublina
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Od 14. do 20. listopada 2019. u šumi Jarčevac kraj Petrijevaca održana je 11. Međunarodna studentska kiparska radionica u drvu Jarčevac. Posrijedi je radionica za studente Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i goste, studente i profesore likovnih akademija iz bližega okruženja.

Ove su godine, uz voditelje radionice izv. prof. dr. art. Tihomira Matijevića i umjetničku suradnicu Margaretu Lekić, sudjelovali i asistentica voditelja Josipa Stojanović, studenti osječke Akademije Valentina Damjanović, Katarina Čović i Josip Pratnemer, student Matei Šipoš s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te studentica Leanne Scanlon s irskoga Instituta za umjetnost, dizajn i tehnologiju (IADT) u Dublinu. Radionica je trajala tjedan dana tijekom kojih su sudionici u prirodnom okruženju izvodili autorske skulpture u drvu. Radionica ima naglasak na klasičnoj likovnoj obradi drva gdje studenti uz prethodnu pripremu te stručnu pomoć profesora i šumarskih majstora realiziraju autorske skulpture.

Kako bi se proširio krug umjetnički aktivne publike na međunarodnoj, državnoj, široj i užoj lokalnoj razini i kako bi se involvirali građani svih dobi, na ovogodišnjoj su radionici bili održani popratni događaji vezani uz samu radionicu poput svakodnevnih Otvorenih vrata te su primani gosti iz lokalnoga područja. U posjet su došli i asistent Miran Blažek, izv. prof. art. Vladimir Frelih i asistentica Ana Petrović kao i prof. Christiane Nowottny i prof. Michaela Köhler te osam studentica s Ulmske visoke škole za dizajn. Kao i prethodnih godina bit će organizirana izložba radova nastalih na radionici, a održat će se u prosincu u Galeriji Kazamat.
Margareta LEKIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike