Učionica
DANI FAKULTETA ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI

Dodijeljene nagrade i priznanja nastavnicima, nenastavnom osoblju i najboljim studentima
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Proslavu Dana Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, odnosno njegove 21. obljetnice rada, obilježile su različite aktivnosti koje su se cijeloga tjedna, od 1. do 5. listopada 2019., održavale u prostorijama Fakulteta u Osijeku i dislociranoga studija u Slavonskome Brodu.

Početak Dana fakulteta obilježen je svečanim prijamima studenata u Osijeku i Slavonskome Brodu. Tijekom tjedna na različite se načine studente željelo upoznati s načinima rada Fakulteta, njegovih službi, ureda i centara. Tom je prigodom predstavljen rad Ureda za studente, Studentskoga centra te Psihološkoga savjetovališta za studente. Studenti su detaljnije upoznati s radom knjižnice predavanjem „Knjižnica u službi studiranja“. Prodekani su održali predavanja ne temu „Etika i etičnosti istraživanja u odgoju i obrazovanju“ te su dali informacije o međunarodnoj suradnji i mogućnostima studiranja na sveučilištima diljem EU-a. Predstavljen je rad dvaju fakultetskih centara, Centra za istraživanje talenta i obrazovanje te Centra za karijerni razvoj studenata. Na dislociranome studiju u Slavonskome Brodu svoj je rad u području prevencije ovisnosti predstavila Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Studenti su također upoznati i s izdavačkom djelatnošću Fakulteta, posebice s časopisima „Život i škola“ i „Pannoniana“, te sa studentskim časopisom „Foo2rama“. Također, studenti su mogli vidjeti demonstraciju rada s predškolcima na radionici „Zdrav život predškolaca“, a dodatno su im predstavljeni suradnja i mogućnost aktivnoga uključivanja u Izviđački klub „Javor“. Krajem tjedna svim su studentima, a posebice studentima prve godine, predstavljeni Studentski zbor, njegovi voditelji i mogućnosti te rad Udruge studenta odgojnih i obrazovanih znanosti Futuri Magistri.
Snježana DUBOVICKI, Tena VELKI, Zvonimir UŽAREVIĆ
SVEČANA SJEDNICA FAKULTETSKOG VIJEĆA

Obilježavanje Dana fakulteta završeno je svečanom sjednicom i podjelom nagrada i priznanja. Povelju zahvalnosti za dugogodišnji uspješan znanstveni i stručni rad i doprinos djelovanju i ugledu Fakulteta dodijeljena je prof. dr. sc. Anđelki Peko, a Priznanje za uspješan znanstveni i stručni rad i doprinos djelovanju i ugledu Fakulteta dodijeljeno prof. dr. sc. Irelli Bogut i red. prof. art. Miri Perić. Nagrada nenastavnom osoblju koje se posebno ističe u radu dodijeljena je Evici Šinjori, voditeljici Ureda za nastavu. Dekanova nagrada za akademsku godinu 2018./2019. dodijeljena je studenticama za izvrstan uspjeh za vrijeme studiranja: Antoniji Marković, Mariji Belić, Mateji Sabljak i Marini Tešiji.
Možda ste propustili...