Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Dvojac u Dalmaciji, Vukovar protiv lidera
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Nakon pet odigranih kola u odbojkaškoj Superligi, nema više sastava koji nije upisao poraz u najjačoj konkurenciji. Najduže su odolijevali odbojkaši Rijeke, koji su nakon četiri pobjede ipak morali čestitati Centrometalu na pobjedi. Liga je izjednačena, zanimljiva, a to će sigurno potvrditi i ogledi u sklopu predstojećeg, 6. kola.

Među momčadima koje na kontu imaju samo jedan poraz su i odbojkaši s Drave. Mursa-Osijek se prije tjedan dana vratila pobjedničkim navikama, koje namjerava i nastaviti, iako ju čeka gostujuća kušnja. Spremnost igrača Marija Tapperta u subotu (17 sati) testirat će Zadar, koji ima dijametralno suprotan učinak od svog gosta. Zadrani su u pet dosadašnjih dvoboja slavili samo jednom, a to se dogodilo još tamo na otvaranju sezone protiv Varaždinaca.

- Čeka nas domaćin koji je izgubio posljednje četiri utakmice i koji sigurno želi prekinuti negativnu seriju. Nakon početne pobjede izgubili su dva sljedeća dvoboja pred svojim navijačima. Mi smo pak pokazali da znamo dobro igrati i pobjeđivati na strani, s tri prethodna gostovanja donijeli smo šest bodova. Jasno da ćemo puni plijen tražiti i u Zadru - naglašava Teppert. Bodove priželjkuje i brodska Marsonia, koja u subotu od 19 sati igra domaći ogled protiv Splita. Gosti su tek prije tjedan dana upisali prvu pobjedu sezone. Brođani imaju već dvije, a eventualna treća učvrstila bi ih u sredini superligaškog poretka. U ostalim dvobojima 6. kola sastaju se: Sisak - Centrometal, Kitro Varaždin - Rijeka i Rovinj - Medicinar Trnje.

Derbi kod odbojkašica igraju Enna Vukovar i Rijeka CO. U dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića (subota, 17 sati) trećeplasirani sastav pokušat će svladati trenutnog lidera, koji bježi tri boda. Ako igračice Ivane Džamarije ponove izdanje od prošlog vikenda iz osječkog Gradskog vrta, mogle bi se i bodovno poravnati s Riječankama. Radnu nedjelju (18 sati) imaju pak odbojkašice s Drave, koje drugi puta gostuju u Splitu. Prije dva tjedna sastav Miroslava Đekića slavio je u pet setova protiv istoimenog domaćina. Ne bi bilo loše nešto slično ponoviti i sutra kontra četvrtoplasiranih Brda, s kojima su i susjedi na ljestvici. U slučaju pobjede Osječanki, zamijenila bi se mjesta, a pozitivan ishod bio bi i dobra najava za tri uzastopna domaćinstva, koja potom slijede u Gradskom vrtu. Još igraju: Olimpik - Split i Poreč - Marina Kaštela.
N. Benčina
11

bodova imaju čak tri poravnate momčadi na vrhu poretka, a u tom društvu su i odbojkaši s Drave
Najčitanije iz rubrike