Sport
DONNA VEKIĆ SPREMNA ZA SLJEDEĆU SEZONU

A sad na svjetski vrh
Objavljeno 16. studenog, 2019.
Pred novinare je izišla odmorna, nasmijana, vedra... Osječka tenisačica Donna Vekić presjek prošle godine te planove za 2020. izreferirala je na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Iza Donne je vrlo dobra godina, a završit će je kao 19. tenisačica svijeta. Iako u 2019. nije osvojila ni jedan WTA naslov, igrala je dva finala (St. Peterburg i Nottingham), prvi je put ušla u četvrtzavršnicu na Grand Slamu (US Open), a postala je i član TOP 20 društva... Pamte se neke neke velike i zvučne pobjede, ali i neki mečevi u kojima je bila tako blizu, a teren napuštala poražena. Nakon što je u završnici sezone malo posustala, otišla je na odmor na Maldive, napunila baterije i kaže: "Spremna sam za sljedeću sezonu."

- Najteži trenutak sezone bio je Wimbledon i poraz u 1. kolu od Riske. Imala sam velika očekivanja, čak sam dan prije ždrijeba imala noćnu moru da ću igrati s Riske i bilo je tako - kazala je Donna, koja u 2020. godini ima velike planove.

- Želja je TOP 10. Mislim da to nije neki vau cilj, više realan. Ove sezone sam pobjeđivala tenisačice iz kruga 10 najboljih, i to nije slučajno. Sve koje se nalaze unutar 30 najboljih tu su negdje, svaka svaku može dobiti.

Sljedeća je i olimpijska godina, ako ne bude problema s ozljedama, Donna će predstavljati Hrvatsku u Tokiju.

- To me iznimno veseli. Kvalificirala sam se za OI, to mi je bio veliki cilj i želja.

Može dobivati djevojke iz kruga 10 najboljih, ali što Donni nedostaje da bi bila konstantna i na najvećim turnirima konkurentna najboljima?

- Ništa posebno, a opet sve pomalo. Treba mi još vremena i sreće, recimo da je ove sezone 5-6 mečeva otišlo na moju stranu, a moglo je, vjerojatno bi bila među 10 najboljih. U tenisu često odlučuju nijanse. Napredujem iz godine u godinu, i to je najvažnije.

Donnin napredak je posebno vidljiv pod vodstvom trenera Torbena Beltza, s kojim radi dvije godine. Inače, Beltz je ove godine među kandidatima za najboljeg teniskog trenera godine.

- Imam definitivno dobar tim ljudi, imamo istu viziju kako moj put treba izgledati i dobro se slažemo. Jako sam sretna zbog Torbena, ali nominacija me nije iznenadila jer su nas svi hvalili tijekom godine i pričali pozitivno o nama. Slažemo se odlično i izvan terena, usmjerio je moj rad u boljem pravcu i zato mu više vjerujem.

Nakon odmora na Maldivima Donna za vikend kreće s pripremama, nakon božićnih blagdana odlazi u Australiju, gdje započinje novu sezonu. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike