Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA U 9. KOLU PRVE HRL GOSTUJU U UMAGU

Mogu li Osječanke konačno do prve pobjede na strani?
Objavljeno 16. studenog, 2019.

Pred rukometašicama Osijeka ove je subote novi izazov na gostujućim parketima. U 9. kolu Osječanke u 18 sati gostuju kod Umaga, protiv kojeg će pokušati zabilježiti prvo gostujuće slavlje.

U prethodna četiri susreta na strani ekipa Jasmina Mrkonje dohvatila je samo bod, u Pločama protiv Dalmatinke, a upisivala je poraze u Sinju, Koprivnici i Čakovcu. U većini tih dvoboja bilo je previše propusta u igri osječkih rukometašica, pogotovo u obrambenom dijelu, a za razliku od utakmica na domaćem parketu, nisu se uspijevale vratiti iz ranog rezultatskog ponora. Pred trenerom Mrkonjom stoga je u pripremi za ovaj susret bio dodatni izazov pronalaska rješenja za dva uočena znatna problema u igri njegove ekipe. Kako izbjeći slab ulazak u utakmicu te kako izdanje iz dvorane Zrinjevac prekopirati i za gostovanje.

- Mnogo smo pričali o tome i pokušavali naći razloge zašto su tako različita izdanja kod kuće i na strani. Očito se moramo mnogo bolje i kvalitetnije zagrijati te imati punu koncentraciju tijekom cijele utakmice, a ne samo njezinim dijelom. Mislim da se djevojke moraju naviknuti i naučiti kako u ovom rangu nije dovoljno posvetiti se rukometu samo tijekom treninga i utakmice, a onda potpuno zaboraviti na to nego se i same više i aktivnije uključiti u pripremu. Priredimo im na treninzima detalje o sljedećim suparnicama, no i same se mogu informirati, sve je danas dostupno preko interneta, te bi morale biti više “unutra”. To su na kraju svega obveze i prema njima samima, ali i prema klubu i navijačima - pričao je u najavi umaškog gostovanja trener Mrkonja, koji nema problema s kadrom. Sve su zdrave i na raspolaganju te u punom sastavu odlaze po prvo gostujuće slavlje.

Do njega neće biti jednostavno stići jer su i Umažanke, poput Osječanki, jače na domaćem parketu. Kod kuće su svladale Sesvete Agroproteinku i Sinj, a izgubile od Bjelovara i Dalmatinke te se s pet bodova nalaze na 11. mjestu, bod manje od Osijeka, koji je mjesto iznad. Mrkonja je proučio dobre i loše strane umaške ekipe te vjeruje kako njegove igračice mogu iskoristiti svoje adute u odnosu prema onima suparnica. Za tako nešto neće si smjeti dopustiti “crne rupe” u igri, a ponovo bi presudna trebala biti igra u obrani.

- Obrana je ključ svega jer od nje sve polazi. Podiže samopouzdanje i vratarkama i ostalim igračicama, a i omogućava nam lagane pogotke iz kontri i polukontri. Skenirao sam Umag, iskusnija su ekipa od nas, pogotovo na vanjskim pozicijama i pivotkinji. Malo su sporije, što bismo morali iskoristiti. Ali ne smijemo bezglavo jurcati, jasno je da se nećemo uvijek uspjeti izvući nakon ranog velikog zaostatka i zato moramo odigrati strpljivo i koncentrirano, pa makar i pod prijetnjom pasivnog napada. Redovito su nas skupo stajale brojne tehničke pogreške i isforsirani šutevi u prvom dijelu susreta, i ako to uspijemo ovaj puta izbjeći, izgledi za željenu premijernu gostujuću pobjedu bit će nam puno veći - zaključio je trener ŽRK-a Osijek.

Goran Roguljić
Parovi 9. kola
Umag - Osijek, Murvica - Zrinski, Dugo Selo ‘55 - Dalmatinka, Lokomotiva - Sinj, Sesvete Agroproteinka - Koka, Split 2010 - Bjelovar. Susret 1234 Virovitica - Podravka Vegeta odgođen je za 3. prosinca.
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike