Sport
UTAKMICA ISTINE NA RUJEVICI

HRVATI: Pritiska ima, ali puni smo pozitive
Objavljeno 16. studenog, 2019.
- Idemo pobijediti, a što god bude, odgovornost je na meni, a ne na igračima - kaže Dalić

Hrvatski nogometaši večeras na stadionu Rujevica protiv Slovačke igraju za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine. Pobjeda ili bod za Hrvatsku bi značili direktan plasman na EURO bez čekanja rezultata zadnjeg kola kvalifikacija.


U ovim kvalifikacijama bilo je toplo-hladno, Vatreni su odigrali neke jako dobre, ali i manje dobre utakmice. Pobjeda u Trnavi nad Slovacima (0:4) hrvatska je utakmica iz reda - fantastičnih. Bilo bi lijepo u Rijeci ponoviti tu čarobnu večer iz Trnave, ali u hrvatskom taboru se slažu da večeras možemo očekivati potpuno drukčiji susret. I puno boljeg suparnika negoli je to bio u rujnu na domaćem terenu.


- Slovačka je jako dobra momčad i rezultat od tamo sigurno nije odraz njihove kvalitete. Najjači dio im je vezna linija i tu ćemo morati biti dobri. Svaka utakmica je priča za sebe, takva će biti i ova sljedeća. Sigurno da možemo izvući mnogo pozitivnih stvari iz prve utakmice, ali ovo je nešto drugo - kazao je večer uoči susreta kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.


Osim nogometa jučer se najviše govorilo o (ne)vremenu.


- Nadam se da neće doći do situacije da odigravanje utakmice dolazi u pitanje. Uvjeti će biti kakvi će biti, na to ne možemo previše utjecati. Moramo se koncentrirati na nogomet. Ovih dana je bilo dobro na treninzima, za subotu je lošija prognoza, nadam se da to neće utjecati na igru - dodao je Modrić.


Hrvatskoj je za prolaz na Euro dovoljan samo bod, ali ne treba ništa kalkulirati da se ne bi "prekalkulirali".


- Mi smo momčad koja ne zna igrati na rezultat i ne zna se braniti, naš stil igre je takav da se želimo nadigravati i želimo napadati ekipe, a takav ćemo pristup imati i večeras. Nadam se da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata. Svjesni smo da samo s pobjedom i remijem idemo na Euro, pritisak postoji, ali znamo naše kvalitete, igramo kod kuće, imamo navijače iza sebe, a to je dodatan motiv. Razmišljamo pozitivno, samo o pobjedi - zaključio je Modrić.


Izbornik Zlatko Dalić odlučio je tko će u udarnih 11, ali sastav nije želio otkriti.


- U petak smo imali posljednji i jako važan sastanak, dečki sve znaju, sve smo odlučili. Tko god iziđe na travnjak, dat će sve od sebe, a oni koji će biti u prvih 11 imat će podršku svih nas i rekao sam im da samo igraju opušteno. Pritisak postoji, ali mi se moramo opustiti i postaviti kao favoriti te uživati u utakmici i postići željeni rezultat. Bez obzira na vrijeme ili ostale okolnosti - kazao je Dalić, koji neće puno toga mijenjati u igri.
- Ostat će formacija koju Hrvatska uvijek igra, guramo svoj način i trend. Pripremili smo se ako bude potrebno ganjati rezultat, ali mislim da nema potrebe da se prilagođavamo bilo kome jer smo mi viceprvaci svijeta i favoriti!
Ivana Liović
 
Rezultati by SofaScore
Slovacima je ova utakmica biti ili ne biti, a nama je za prolaz na eurosmotru dovoljan i bod
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike