Sport
UTAKMICA ISTINE NA RUJEVICI

SLOVACI: Vjerujemo u naše iznenenađenje
Objavljeno 16. studenog, 2019.
Da, moramo večeras pobijediti, ali to ne znači da ćemo bezglavo napadati, najavljuju gosti

Utakmica supervažna za Hrvatsku, ali i za Slovačku. Vatrenima treba samo bod kako bi otišli na Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine, ali Slovaci su u Rijeku došli sa svojom računicom. Nisu izgubili šanse za odlazak na eurosmostru, a kako bi napravili korak bliže tom cilju, večeras moraju pobijediti. I nadaju se kako će baš oni srušiti hrvatske snove te ostaviti sebi nadu.


Susret s Hrvatskom u Rijeci najavili su slovački izbornik Pavel Hapal i kapetan momčadi Marek Hamšik, a konferencija za novinare počela je bolnom, nenogometnom temom.


- U Slovačkoj je dan žalosti zbog teške prometne nesreće koja se prije dva dana dogodila blizu grada Nitra i izražavamo sućut obiteljima poginulih. Mislima smo uz njih - rekao je izbornik Hapal, Čeh na slovačkoj klupi. Dovezao se kapetan Hamšik:


- Iskrena sućut svim obiteljima pogođenima tragedijom. Reprezentacija je uz njih. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, ali nogomet nije najvažniji, zdravlje jest!


I onda se krenulo s nogometom i obračunom između Hrvatske i Slovačke. I još jedno "bolno" pitanje Slovacima, podsjećanje na Trnavu i poraz od Vatrenih s 4:0.


- Na utakmici u Trnavi Hrvati su iskoristili svaku našu pogrešku, a mi svoje prilike nismo. Možda smo odigrali malo preotvoreno, a to protiv Hrvatske nismo smjeli - kazao je bivši veznjak Napolija, koji trenutačno igra u kineskom Dalian Yifang.


Slovačka do kraja kvalifikacija ima još dvije utakmice, za Euro joj treba svih šest bodova.


- Mi u svaku utakmicu u ovim kvalifikacijama ulazimo maksimalno, kao da je zadnja i odlučujuća, ali ova skupina je vrlo zahtjevna. Svjesni smo snage Hrvatske, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujemo da možemo napraviti pravi rezultat u Rijeci.


Meteorološke prilike za danas za Rijeku nisu dobre, ali baš te neprilike Slovaci vide kao svoje prilike.


- Teren je dobar za igru. Igrali smo mnogo utakmica na kiši, pa neće biti problema. Ne smeta nam ni vjetar, osjetili smo ga još u zrakoplovu dok smo dolazili. Na stadionu se manje osjeti, nama je svejedno, sunce ili kiša, došli smo po pobjedu - dodao je Hamšik.


Slovački izbornik Pavel Hapal naglasio je kako bi bio ponosan da on kao Čeh odvede Slovačku na EP.
- Prije početka kvalifikacija ova subotnja utakmica možda je jedina označena kao ona u kojoj mi ne možemo pobijediti kao gosti, ali previše sam puta vidio iznenađenja u nogometu, na kraju krajeva i sam ih kreirao, da ne bih vjerovao u to da i mi možemo iznenaditi Hrvatsku. Zaboravili smo Trnavu, tamo nismo bili pravi, sad možemo i moramo puno bolje. Čuda su moguća, vjerujem da se večeras može dogoditi jedno od njih - dodao je Čeh na klupi Slovaka.
Ivana Liović
 
Rezultati by SofaScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana