Mozaik
U ART CLUBU ODRŽANA PROMOCIJA NOVOG ALBUMA

Vinkovački Tamburaški sastav “Dike” snimio album za dušu - “Romanse”
Objavljeno 16. studenog, 2019.

U Art Clubu u Vinkovcima okupio se veliki broj zaljubljenika u tamburašku glazbu u povodu uistinu posebne promocije novog albuma nadaleko poznatih ‘‘Dika‘‘, tamburaškog sastava iz Vinkovaca, pod nazivom ‘‘Romanse‘‘, u izdanju Croatia Recordsa. Mnogi posjetitelji željeli su osjetiti jednu lijepu romansu, doživjeti jednu lijepu večer kakvu može napraviti samo Tamburaški sastav ‘‘Dike‘‘ iz Vinkovaca, a na kraju su svi uzvanici počašćeni u slavonskom štihu uz kruh, mast i nezaobilaznu papriku. Iza ovog renomiranog tamburaškog sastava već su pune 33 godine zajedničkog sviranja po raznim gradovima i državama, a imaju i devet snimljenih albuma.

Tamburaški sastav ‘‘Dike‘‘ ovaj put se odlučio snimiti nešto jedinstveno i počastiti publiku prepjevima deset romansi. Rijetki su oni koji se još sjećaju pjesme “Tužna je nedjelja”, koja je u svijetu obrađena u tridesetak verzija uz razne glazbene instrumente, i u različitim stilovima, ali nikad snimljenoj uz tambure. Osim nje na albumu se nalazi još devet pjesama u njihovoj izvedbi snimljenih uživo bez ispravke ijednog odsviranog tona i otpjevanog teksta.

- Izišao je novi album, nešto posebno što se, nažalost, rijetko svira. Ovo je posebna glazba, tekst je prava poezija, tako da to slabo sviraju tamburaški sastavi, no mi smo odlučili snimiti jedan takav album. Pjesme su namijenjene svima, posebice nama, jer mi svirajući i pjevajući te pjesme jednostavno uživamo u tome. Želimo biti iskreni u emocijama koje su nas ponijele prilikom snimanja. Pustili smo zvuke ljubavne da poteku slobodno poput povjetarca niz panonske ravni. Uvijek ima onih koji vole romantične pjesme, tako da vjerujemo u uspjeh ovih pjesama koje su ranije rado slušane - rekao je Marinko Blažinkov iz Tamburaškog sastava "Dike" iz Vinkovaca.

Mario Kokaj
PJESME NA ALBUMU I SASTAV
Na ovom albumu tako se mogu naći one ljubavne i romantične pjesme uz koje se mnogi zaljubljuju, “Zaspala si, a ja budan”, “Molitva je za me”, “Bijele ruže, nježne ruže”, “Htio bih te vidjet”, “Romansa ta”, “Oj, spomenče”, “Noćas nisu sjale”, “Ja nekoga bolim, ja nekoga ljubim”, “Te oči tvoje zelene” i “Tužna je nedjelja”.

Tamburaški sastav “Dike” iz Vinkovaca danas svira u sastavu: Marinko Blažinkov (vokal, basprim), Stjepan Đurković (prim), Mario Mihaljević (basprim), Danijel Cerančević (basprim), Zvonimir Rukavina (kontra) i Darko Kujundžić (berde, bas). Ovom prigodom zahvaljuju Krunoslavu Golubičiću na odsviranim dionicama čela.
Možda ste propustili...

NA NETFLIXU “IRAC” MARTINA SCORSESEA

Mafija - nepresušna tema u holivudskim filmovima

ČAROBNA BOŽIĆNA BAJKA U VINKOVCIMA

Vinkovački Advent najbolji je Advent Srijema i Slavonije

KONCERTI NA ZAGREBAČKOM EU ADVENTU

Stižu Crazy P, Luce, Ilija Ludvig i Meritas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INCEST U DINASTIJI HABSBURG

Za čudnu čeljust krivi su brakovi unutar obitelji

2

KANDŽIJA OBJAVIO NOVI ALBUM “PLAFON”

Htio sam napraviti nešto iza čega ću stajati 100 %

3

U VINKOVCIMA PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA ‘’SAN O EVERESTU’’

Stipe Božić: “Kad nikoga
od nas ne bude, jedino što
iza nas ostaje je priča”