Sport
HRVATSKA NA ZAVRŠNICI DAVIS CUPA

Ćorić je na rođendan odradio prvi trening, vjeruje kako će biti spreman za Ruse i Furiju
Objavljeno 15. studenog, 2019.

Posljednjih dana hrvatski tenis prolazi kroz turbulencije, a pred reprezentacijom je nastup u završnici Davis Cupa u Madridu, gdje naši tenisači brane naslov pobjednika. Bilo je puno problema prije odlaska u Španjolsku, na klupi poslije sedam godina više ne sjedi sad već bivši izbornik Željko Krajan, a na završnici neće igrati ni naš najiskusniji igrač Marin Čilić. Bez njega su "akcije" Hrvatske bitno smanjene, a reprezentacija je još jedan udarac dobila uoči puta u Madrid kada se Borna Ćorić nije našao u avionu s ostatkom ekipe. Zbog povišene temperature ostao je u Zagrebu i prema Madridu krenuo dan poslije.

U četvrtak, na svoj 23. rođendan, trenutačno prvi hrvatski reket odradio je trening i Ćorić vjeruje kako će biti spreman za nastup na finalnom turniru Davis Cupa.

- Došao sam dan kasnije od ekipe, ali je najvažnije da povišene temperature više nema. Ujutro sam lagano odradio trening u teretani, slijedi još jedan na igralištu. Doista se veselim, nadam se da će biti dobro: imam još četiri dana za pripreme i vjerujem da ću biti spreman - poručio je Ćorić iz kompleksa Caje Magice, gdje će u ponedjeljak hrvatska reprezentacija odigrati prvi meč na završnom turniru Davis Cupa protiv Rusije.

Nakon što je Hrvatska lani u Lilleu u finalu pobijedila Francusku i osvojila posljednji "pravi" Davis Cup, to momčadsko tenisko natjecanje od ove godine igra se u novom formatu. Na završnici u Madridu je 18 reprezentacija, problemima opterećena Hrvatska je svrstana u vrlo tešku skupinu s Rusijom i Španjolskom, što Ćoriću potencijalno donosi mečeve protiv Danila Medvjedeva i Rafaela Nadala.

- Početak priprema za Davis Cup je bio sjajan, odlično sam trenirao pet dana i onda u nedjelju osjetio da nisam dobro. Dobio sam temperaturu, od tada se gotovo nisam pomaknuo iz kreveta. To me sigurno izbacilo iz takta, ali ostaju mi četiri dana da se spremim. Neće biti lagano, i Rusija i Španjolska su odlične momčadi. Medvjedev u posljednjih šest mjeseci igra fenomenalan tenis, a o Nadalu ne treba mnogo govoriti. Svejedno je je li u formi ili nije, protiv većine igrača je veliki favorit. Samo trebam ući u meč s razmišljanjem da nemam što izgubiti i nadati se najboljem - dodao je Ćorić.

Ćorić ima status prvog igrača, a naš privremeni izbornik Franko Škugor za poziciju drugog igrača odlučit će između dvojice debitanata, Nine Serdarušića i Borne Goje, a za parove će konkurirati Nikola Mektić, Mate Pavić i Ivan Dodig.

Ivana Liović
Hrvatska je u Madridu, a tek od danas će biti kompletna nakon što se momčadi pridruži Ivan Dodig
Najčitanije iz rubrike