Sport
NK OSIJEK DANAS U GRADSKOM VRTU IGRA PRIJATELJSKI SUSRET

Kleinheisler, Jugović i Bočkaj protiv Cityja u punom pogonu
Objavljeno 15. studenog, 2019.

Posljednja ovogodišnja reprezentativna stanka u Gradskom vrtu već će uobičajeno biti iskorištena za odigravanje prijateljskog susreta. Danas će bijelo-plavi na svom stadionu od 13 sati ugostiti BiH premijerligaša Tuzla City, a za one koji uživo žele pogledati ovaj dvoboj bit će besplatan ulaz na tribinu Zapad dolje.


Osječani će prvi put zaigrati protiv ovoga suparnika, iako već imaju popriličan broj utakmica s tuzlanskim klubom. No, onim "starosjediocem", Slobodom, s kojim su igrali u bivšoj državi, a posljednji put prije četiri mjeseca u generalki pred početak sezone (2:3). Tuzla City tek drugu sezonu igra u najvišem rangu BiH nogometa, a trenutačno se nalazi na četvrtom mjestu. Tuzlaci će sigurno ovaj susret htjeti iskoristiti za povratak u formu, s obzirom na to da su u domaćem prvenstvu s tri poraza u zadnja četiri nastupa izgubili korak s vodećim dvojcem, a jasno je kako će rješenja za uspješnu završnicu polusezone potražiti i trener Osijeka Ivica Kulešević. Bijelo-plave čekaju još četiri prvenstvena ogleda, s Istrom 1961, Slaven Belupom i Lokomotivom kod kuće te Varaždinom u gostima, kao i gostovanje u četvrtfinalu Kupa kod Intera. Na "papiru" su sve to suparnici protiv kojih bi osječki klub bio favorit, no jasno je kako tu ulogu mora opravdati i na terenu. Kako bi to i napravili potrebno je ispraviti uočene nedostatke te dodatno podići razinu igre, pa će i ovaj susret treneru Kuleševiću dobro doći na tom planu. Ali i za potpuno vraćanje u puni pogon rekonvalescenata. Petar Bočkaj već je zaigrao u nedjelju na Poljudu, od ozljeda su se oporavili i Laszlo Kleinheisler te Vedran Jugović, pa se očekuje kako će danas sva trojica odraditi određenu minutažu. Svi oni imali su važnu ulogu u planiranju ove sezone, no zbog ozljeda dosta su susreta propustili. Ipak, prognoze su optimistične te se očekuje kako će svi konkurirati za prvi sastav za ogled s Puljanima sljedeće nedjelje. Poznato je kako Kulešević na raspolaganju nema reprezentativni trojac, jer je Mile Škorić s A, a Mihael Žaper i Boško Šutalo s U21 reprezentacijom te će se oni priključiti tek sredinom sljedećeg tjedna. Ipak, i bez njih u kadru je dovoljan broj igrača, pa nema potrebe za posezanjem u B momčad. Trener bijelo-plavih mogao bi protiv Tuzlaka svim igračima pružiti po poluvrijeme, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li tu dobiti odgovor kako posložiti napad za ogled s Istrom 1961, jer za taj susret neće moći računati na kartoniranog Antonija Mancea. Prvi topnik lige Mirko Marić je neprijeporan, a koga će mu Kulešević pridružiti moglo bi presuditi i današnje izdanje ostalih Osijekovih napadača.

Na kraju i dobra vijest da će bijelo-plava "bolnica" uskoro biti potpuno prazna, jer se nakon operacije prednjih križnih ligamenata lijevog koljena polako vraća i Alen Grgić, koji bi trebao biti spreman na početku siječanjskih priprema. G. Roguljić
Bijelo-plavi efikasni u provjerama
Osijekovi nogometaši iskazali su efikasnost u prijateljskim utakmicama koje su odigravali tijekom reprezentativnih stanki. Pucački najraspoloženiji bili su prije mjesec dana kada su svladali mađarskog prvoligaša Kaposvari Rakoczi s 4:0, a zabijali su Špoljarić (2), Mbakogu i Mioč. U rujnu, pak, u 2:2 remiju s BiH premijerligašem Radnikom iz Bijeljine, strijelci su bili Talys i Mbakogu.
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini