Sport
POBJEDA MLADIH VATRENIH

Tri pogotka Litvi za
nova tri boda na kontu
Objavljeno 14. studenog, 2019.
U dvoboju 4. kvalifikacijske skupine za odlazak na EURO 2021 hrvatska U-21 nogometna vrsta je u Vilniusu svladala Litvu s 3:1. Izabranici Igora Bišćana zabili su tri komada za nova tri boda s kojima su se probili na treće mjesto tablice i sad imaju ukupno šest bodova. Ispred su Škotska s osam (i utakmicom više) te Grčka sa sedam bodova.


Nakon poraza od Škotske (1:2) i pobjede nad San Marinom (7:0) mladi Vatreni su u Vilniusu izdominirali domaćina i zasluženo pobijedili.
Hrvatska je povela već u 9. minuti, kada je Kloniunas srušio Musu u kaznenom prostoru, a jedanaesterac je izveo Luka Ivanušec, čiji udarac brani vratar Krapikas, no veznjak Dinama je prvi na odbijenoj lopti i pogađa za vodstvo. U 60. minuti Litavci su izjednačili i kaznili Hrvatsku za brojne promašaje, a pogodak je postigao Domantas Antanavičius. U 73. minuti novi pogodak, a zabili su za gosti za 1:2. Hrvatska je izvela brzi protunapad, Bistrović je pronašao potpuno samog Ivana Posavca, a igrač Varaždina ponovno zabija za novu prednost Hrvatske. Minutu prije kraja Kristijan Bistrović nakon dodavanja Ivanušeca zabija za konačnih 1:3 i novu pobjedu Hrvatske u ovim kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo. Nakon gostovanja kod Litve za Bišćanove izabranike nema odmora jer već u ponedjeljak će u Velikoj Gorici dočekati Češku, koja nakon tri utakmice zauzima četvrto mjesto na tablici s četiri boda. I. Li.
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike