Osijek
“TEHNIČKA POMOĆ JU ŽRA OBŽ 2019. - 2023.”

Projekt vrijedan više od 32 milijuna kuna
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Tomislav Barbarić, ravnatelj JU Županijska razvojna agencija OBŽ-a, jučer je predstavio projekt "Tehnička pomoć JU Županijska razvojna agencija OBŽ 2019. - 2023." na početnoj konferenciji održanoj u Osijeku, a vrijedan je više od 32 milijuna, kojima će se, s dodatnim sufinanciranje od Osječko-baranjske županije, financirati rad.

- Ovo je projekt koji naša ustanova provodi četiri i pol godine, osigurali smo financiranje rada Agencije koja pruža pomoć svim javnopravnim tijelima u Županiji. Pomoć je besplatna savjetodavnim uslugama i u pripremi i provedbi projekata bitnih za razvoj cijele županije za sve jedinice lokalne samouprave, županije i druge javne ustanove. Mi ćemo s njima proći njihove projektne ideje, pomoći u njihovu razvijanju, pripremi, pisanju i realizaciji projekata. Mi smo akreditirani regionalni koordinator u OBŽ-u i dobili smo ovlasti da pomažemo u tome. Cijela naša aktivnost usmjerena je prema pomaganju navedenima kako bi oni što aktivnije sudjelovali u tom sustavu i što više novca privukli - kaže Barbarić, dodajući kako je projekt počeo ove godine, a do sada su radili na 50-ak projekata.

On očekuje da će ih biti sve više jer kako se otvaraju natječaji, tako stiže i sve više zahtjeva za njihovu pomoć. Najveći projekti za našu županiju su gradnja Gospodarskog centra, gradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće i novi KBC Osijek te Studija geotermalnih potencijala.

Sudionike konferencije pozdravio je dožupan Goran Ivanović te ocijenio kao lijepom pričom Agencije. Dodao je kako država osigurava 85 posto sredstava, a Županija 15 posto. Priprema projekata za EU sredstva je bitna i nemaju sve jedinice lokalne samouprave jednako osposobljene ljude za pripremu projekata, pa na taj način unaprjeđujemo ovaj
sustav. D. Pejić
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

ZDENKO BORAS, KIRURG IZ OSIJEKA S INOZEMNIM ISKUSTVOM

Čak 70 % pretilih izgubi sav višak kilaže nakon barijatrijske operacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana