Mozaik
NASTALA IZ PERA MARKA PODRUGA

Grupa Vatra predstavila biografiju na Interliberu
Objavljeno 14. studenog, 2019.
"Bio je početak lipnja, prvi ozbiljniji toplinski udar tog kasnog proljeća. Vjerojatno jedan od najgorih dana za posjet Virovitici. Vruće je i ima komaraca...". Otprilike je tako šibenski novinar i pisac Marko Podrug doživio posjet Virovitici tijekom pisanja prve biografije grupe Vatra. Knjiga "20 godina s preprekama", nakon mjeseci pisanja, skupljanja materijala i priprema, svjetlo je dana ugledala jučer na zagrebačkom Interliberu.


Dvadeset godina rada skupljenih među koricama ove biografije kronologija je jednog vremena, a nastala je željom da se sačuvaju trenutci podložni zaboravu, crtice koje su slagale priču jednog benda. Razgovorima bivših i sadašnjih članova Vatre i njihovih suradnika, uz duh Vatre i njihovih suradnika, uz duhovite i kritičke osvrte, nastala je knjiga koja daje uvid u put kojim je Vatra kročila svojih prvih 20 godina, naravno, s preprekama.


- Trebala je to biti jednostavna gaža. Kao ono, poznajem Vatru oduvijek, znam valjda već sve o njima, a i imam već jednu objavljenu biografiju iza sebe, pa će to sigurno biti lako napisati. Naravno da nije bilo. Našao sam se u kolopletu međuljudskih odnosa, očekivanja, nadanja, ambicija, različitih karaktera i kreativnih duša. Trebalo je sve to posložiti u jednu pitku cjelinu, a da pritom svi ti biografski zapisi budu iskreni i realni, a na kraju naravno i zanimljivi, pogotovo onim čitateljima koji nisu zagriženi fanovi Vatre. Ne znam, uspio sam u tome valjda. Ako ništa drugo, bar sam prvi put posjetio Viroviticu. A i to je nešto - izjavio je autor Marko Podrug uoči promocije svoje druge knjige na ovogodišnjem Interliberu. Uz knjigu ide i poseban dodatak - album "Vatra XX UŽIVO", na kojemu se našlo 18 live pjesama sa slavljeničkog koncerta održanog ovog travnja u zagrebačkom Domu sportova. Na koncertu su im se pridružili i kolege glazbenici s kojima su kroz godine surađivali: Damir Urban, Massimo, Antonia Matković Šerić (Pavel), Pavle Miholjević (Svadbas). Drugi dio godine nastavili su u istom stilu pa su tako nedavno su objavili “Vatra Ultramix”, album s nastupa na splitskom Ultra Europe Festivalu gdje su se pojavili kao prvi ikada bend koji je svirao na ovom poznatom festivalu elektronske glazbe.
Iste je večeri na Interliberu predstavljena i monografija jednog od najznačajnijih rockera u povijesti regionalne glazbene sce - "Goran Bare - Budi ponosan", autora Aleksandra Dragaša. T.K.
Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa