TvObzor
OPRAH WINFREY

Od siromašne djevojčice do najbogatije Afroamerikanke prošloga stoljeća
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Postigla je nezapamćenu slavu koju zlobnici pokušavaju narušiti tračevima, no Oprah se na njih ne obazire, nego bezbrižno plovi na valovima svog uspjeha

Oprah Winfrey ostvarila je ultimativni američki san. Život joj baš i nije podijelio najsretnije karte, no ona je i njima sjajno zaigrala. Rođena je, naime, u siromašnom seoskom području Mississippija, a u djetinjstvu ju je odgajala samohrana majka. Iznimno traumatično djetinjstvo obilježilo je silovanje, ali i trudnoća sa samo 14 godina. Winfrey je i rodila, ali je njezin sin preminuo kao beba.

Miljenica nacije
Nesretne životne okolnosti nisu je spriječile da gradi karijeru, pa je već tijekom srednje škole radila na radiju, a potom i uređivala večernje vijesti. Kad je osamdesetih počela na lokalnoj televiziji voditi talk show, gledanost je rapidno rasla, a to je Winfrey otvorilo priliku za međunarodni talk show. Obarala je rekorde gledanosti, show joj je donio poslovni uspjeh iz snova, status jedne od najmoćnijih žena na svijetu, a uza sve to i ulogu miljenice nacije. Siromašna djevojčica iz Mississippija postala je tako najbogatija Afroamerikanka 20. stoljeća.

Njezina najbolja prijateljica Gayle King također je uspješna novinarka i televizijsko lice, a ima ulogu i u carstvu Oprah Winfrey, kao urednica magazina “O: The Oprah Magazine”. Djevojke su nerazdvojne od 1976. godine, a na tračeve da su zapravo u ljubavnom odnosu Oprah i Gayle, koje su prošlog ljeta zajedno ljetovale i u Dubrovniku, nasmijale su se više puta.

Odmor u Dubrovniku
- Da smo lezbijke, otvoreno bismo to rekle – svojedobno je izjavila Gayle za Access Hollywood, dodavši da s takvim pitanjem nema problema jer je glupo. Ne obazirući se na glasine, jako često zajedno odmaraju, pa im Hrvatska nije ni prva ni posljednja lokacija koju su posjetile.

Nije to jedina glasina koja se o Opri širila tijekom godina, pa je tako i književnica Kitty Kelley objavila neautoriziranu biografiju jednostavno nazvanu “Oprah”, a u kojoj tvrdi da je Winfrey zapravo velika lažljivica koja je životne činjenice o sebi izmislila kako bi podigla gledanost svog showa. Navodi da je Winfrey lagala o seksualnom zlostavljanju i siromašnom djetinjstvu, da je lezbijka te da je radila kao prostitutka dok je bila tinejdžerica. Nadalje, tvrdi i da Oprah nije u kontaktu s vlastitom majkom te da ne zna tko joj je biološki otac. Navodi i da joj Stedman Graham služi samo kao paravan kako bi je ljudi potpuno prihvatili. Kelley govori da je te informacije dobila od članova obitelji slavne Oprah, iako ničije ime konkretno nije navela. Međutim, Opru ništa ne zabrinjava - ona i dalje plovi na valovima svog uspjeha.
Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike