Sport
ČEPIN KOD KUĆE REMIZIRAO

Vrlo težak teren i motivirani Jurjevčani odnijeli bod(ove)
Objavljeno 13. studenog, 2019.

Vezani članci

ZRINSKI S NOVIM TRENEROM NEPORAŽEN U ČEPINU (1:1)

Milardovića su u debiju sekunde dijelile od pobjede pokraj Uljare

Sekunde su dijelile Čepinčane od ovojesenskog drugog domaćeg poraza, ali je stoper Salvatore Bilobrk u sudačkoj nadoknadi vremena u skoku bio spretniji od mladog jurjevačkog vratara te spasio bod (1:1). I ponovno spasio Čepin. Prethodno je čuvar mreže Filip Jakovljević spasio "zelene" većeg zaostatka skinuvši gostima nekoliko zicera te omogućivši suigračima ostvarivanje prihvatljivog ishoda. U odnosu prema viđenom jer su se Jurjevčani, pod vodstvom novoga trenera Josipa Milardovića, pokraj Uljare predstavili u vrlo dobrom svjetlu te ne bi bilo nezasluženo da su odnijeli kompletan plijen.

Tim uzastopnim remijem čepinski sastav trenera Igora Totha za liderom Marsonijom zaostao je šest bodova i definitivno propustio prigodu zimovati na vrhu trećeligaškog nogometnog "istoka". To i nije bio imperativ, ali je bila namjera u svakom domaćem susretu igrom i pobjedom razveseliti svoje brojne pristaše.

- Izjednačivši rezultat kada se već činilo da su bodovi otišli u obližnji Jurjevac sigurno je dobar epilog. Nismo ga priželjkivali, ali smo naišli na iznimno motiviranog i organiziranog protivnika kojem je u prilog išao težak, raskvašen teren za igru koju smo zbog toga morali preskakati. Nije, dakle, bilo tečnosti, ali je ubrzo nastao zaostatak jer smo gostima poklonili kazneni udarac i prednost koju je potom bilo teško stizati. Preuzimajući sve više rizika kako je vrijeme odmicalo, a na njegovu isteku ponovno nas je spasio stoper Salvatore Bilobrk, koji je bio prebačen u napad. Ostavljajući prostora pred našim vratima koja je (sa)čuvao Fićo Jakovljević, tako da smo se morali na kraju zadovoljiti bodom. Bivajući tako nagrađeni za upornost i koncentraciju do kraja ne gubeći glavu kada nije išlo prema željama - elaborirao je Toth nedjeljno uzbudljivo i borbeno nadmetanje sa susjedom iz Jurjevca.

Prigodu za popravak "zeleni" će imati već ove nedjelje, kada će u posjet doći Đakovo Croatia, s kojom će Čepinčani zaključiti ovogodišnje domaće predstave. Očekuje se slično delikatan susret baš poput prethodnog pokraj Uljare.

- Na zatvaranje jeseni u Čepin nam stiže druga najbolja obrambena momčad lige za koju teren, vjerojatno, neće biti pogodniji nego što je bio u srazu sa Zrinskim. Uz to su Đakovčani u usponu forme te će rasterećeni tražiti nastavak bodovne berbe koja je kod nas u dvije posljednje etape djelomično stala. Izvukli smo, naime, po bod, a sada nas zanimaju samo tri i vjerujem da ćemo to ostvariti, optimizam ponajprije gradeći na atmosferi u svlačionici, odnosno treningu. Laku zadaću sigurno ne očekujemo jer u izjednačenom natjecanju moraš biti na gornjoj granici mogućnosti kako bi zaslužio pobjedu. Želja i motiv je tako se oprostiti od svojih pristaša, od kojih ponovno očekujem potporu jer nas čeka, nedvojbeno, motivirani i kvalitetan protivnik - zaključio je čepinski strateg Igor Toth najavljujući taj susret 14. kola Treće HNL "Istok". D.Lekšan
2

boda osvojili su Čepinčani u posljednja dva susreta, što ne zadovoljava apetite “zelenih”
Najčitanije iz rubrike