Regija
PROJEKT OBRAZOVANJA KOJI FINANCIRA ŽUPANIJA

I osnovci u centrima izvrsnosti
Objavljeno 13. studenog, 2019.
VIROVITICA - U centrima izvrsnosti Virovitičko-podravske županije prijavljeno je 168 učenika. Njih 82 je iz srednjih škola, a još 86 bit će od 18. siječnja iduće godine, kada će s pohađanjem centara izvrsnosti krenuti i učenici osnovnih škola. Srednjoškolce najviše zanimaju nove tehnologije te informatika s robotikom, a slične su želje i osnovnoškolaca. Podaci su to s predstavljanja centara izvrsnosti VPŽ-a održanog u virovitičkoj gimnaziji. Uz ravnatelje osnovnih i srednjih škola nazočnima su se obratili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac te ravnatelj Gimnazije Petra Preradovića Kristijan Gostimir.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da smo sada, osim matematike, kemije, fizike, informatike s robotikom, uz veliko zalaganje župana Igora Androvića dobili i centre izvrsnosti iz povijesti i medijske pismenosti te Centar izvrsnosti novih tehnologija u Slatini, tako da naša gimnazija ima šest centara izvrsnosti, a Industrijsko-obrtnička škola jedan - napomenuo je ravnatelj Gostimir. Pročelnica Šerepac istaknula je da je kroz centre izvrsnosti uključeno osam srednjih škola, a od 18. siječnja 2020. godine centre će pohađati i učenici šest osnovnih škola s područja županije.

– Tako ćemo na temelju identifikacije koje radimo u školama dobiti učenike koji će biti motivirani za rad na svom području i to u svoje slobodno vrijeme, odnosno subotom. Zbog određene procedure koju trebamo ispoštovati, osnovne škole u rad će se uključiti u idućem polugodištu, a na raspolaganju će im biti srednjoškolske ustanove, uključujući Gimnaziju Petra Preradovića i Industrijsko-obrtničku školu u Slatini - rekla je Šerepac. Zadovoljstvo učinjenim nije mogao skriti ni župan Igor Andrović.

- Obrazovanje je jedan od prioriteta Virovitičko-podravske županije, i zato ovaj projekt u cijelosti financiramo. Trenutačno u našoj županiji postoji sedam centara izvrsnosti, a osim Centra za nove tehnologije, koji se nalazi u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, ostali centri izvrsnosti su u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica - zaključio je Andrović. V.Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca