Regija
POTPISAN UGOVOR

Uskoro kreće obnova Arheološkog odsjeka Gradskog muzeja
Objavljeno 14. studenog, 2019.
VINKOVCI - U prostorijama Gradskog muzeja, na Arheološkom odsjeku, Grad Vinkovci potpisao je ugovor o energetskoj obnovi Arheološkog odsjeka s tvrtkom Energogradnja d.o.o. iz Gradišta kao izvođačem radova. Ukupna vrijednost projekta je 960.295,09 kuna, od čega je Europska unija iz Kohezijskog fonda osigurala nepovratan iznos od 603.554,54 kune. U ime Grada ugovor je potpisao zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić, a u ime Energogradnje d.o.o. ugovor je potpisao Tomislav Stojanović, direktor tvrtke. Projekt će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini od 66,6 posto u odnosu prema godišnjoj potrošnji za grijanje prije provedbe navedenih mjera, što će ujedno pridonijeti i smanjenju godišnje proizvodnje CO2 za 66,6 posto.

- Energetskom obnovom promijenit ćemo kompletnu vanjsku ovojnicu, kao i unutrašnjost zgrade, što će dovesti do kvalitetnijih uvjeta za rad - rekao je Šokičić. Prema riječima Anite Rapan Papeše, zamjenice ravnatelja Gradskog muzeja, obnova se čekala dugo, no sljedeće godine slave 15 godina u tom objektu, pa će proslava biti u obnovljenom prostoru.

Tomislav Stojanović, iz tvrtke Energogradnja d.o.o., istaknuo je da će radovi trajati oko šest mjeseci, ovisno o vremenskim uvjetima. M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike