Dome slatki dome
ODRŽAVANJE VOZILA

Potreba za vožnjom na zimskim gumama samo što nije tu
Objavljeno 14. studenog, 2019.
Iako svjedočimo neuobičajeno toplim danima za ovo doba godine, vožnja na zimskim gumama samo što nije tu

Uvjereni smo kako se većina vozača brine o gumama, no ako niste jedan od takvih, znajte kako su zimske gume svakako preporučljive i poželjne zbog znatno boljih svojstava pri vožnji po snijegu, bljuzgavici i poledici koje su česte u zimskim mjesecima godine.


Ako znamo da su gume jedini kontakt između našeg automobila i podloge, svijest o nužnosti postavljanja i kupnje kvalitetnih zimskih guma itekako bi trebala biti visoka. Većina vozača na montažu zimskih guma pohrli u studenome.

Sigurnost

Ulaganje u kvalitetne gume najbolja je investicija jer je riječ o vašoj sigurnosti, ali i sigurnosti onih koje vozite, obitelji, djece. Statistike pokazuju kako se zbog skliskih cesta zimi dogodi veći broj prometnih nesreća, pa osim opreznije i laganije vožnje svakako se preporučuje montaža kvalitetnih zimskih guma. Iako su dani osjetno topliji, noći su ipak u tom okviru oko 7 Celzijevih stupnjeva, stoga vam svakako preporučujemo montažu zimskih guma već sada. Klasična dubina profila zimskih guma iznosi osam milimetara te one sadrže pet puta više odvodnih kanala od ljetnih guma, što im omogućuje učinkovitije izbacivanje vode te imaju znatno bolje prianjanje i kraći zaustavni put prilikom kočenja. Zimske gume prepoznat ćete po oznaci M+S sa simbolom planine i snježne pahuljice. Ako već imate zimske gume niz godina, razmislite o kupnji novih. Iako guma vizualno može izgledati zadovoljavajuće, njezina svojstva nakon više godina nikako nisu zadovoljavajuća, pa se preporučuje novu gumu kupiti nakon maksimalno pet ili šest godina.


Zahvaljujući dvjema ključnim tehnologijama, guma UltraGrip Performance+ za automobile visokih performansi odlikuje se povećanom izdržljivošću na mokroj i suhoj površini te u zimskim uvjetima.
Elastičnost

Izbor Goodyear gume može biti jedan od najboljih odabira. Goodyear u razvoj guma ulaže velike napore, a ispitivanja i razvoj rezultiraju superiornim gumama za svakog vozača. Pred ovu sezonu Goodyear je dodatno upotpunio svoju ponudu zimskih guma iz obitelji UltraGrip. Upotrebom naprednih tehnologija gume UltraGrip Performance+ i UltraGrip 9+ osiguravaju povećanu izdržljivost i u teškim zimskim uvjetima. Zahvaljujući dvjema ključnim tehnologijama, guma UltraGrip Performance+ za automobile visokih performansi odlikuje se povećanom izdržljivošću na mokroj i suhoj površini te u zimskim uvjetima. Tehnologija Traction Protect uključuje posve novu smolu koja poboljšava sposobnost prilagodbe gume podlozi, čime se sile kočenja učinkovitije pretvaraju u prianjanje. Potonje na snijegu i ledu dodatno poboljšava i tehnologija Winter Grip, koja novom mješavinom omogućuje gumi veću elastičnost na niskim temperaturama. Tehnologijom Winter Grip ponosi se i guma UltraGrip 9+, koja vozačima manjih gradskih automobila u teškim zimskim prilikama osigurava izvrsno prianjanje. Guma istodobno omogućuje i brojne prijeđene kilometre jer je od pukotina i kidanja komadića na gruboj podlozi štiti tehnologija Mileage Plus. Gume iz Goodyeara redovito primaju priznanja za najbolje, a na testu koji je proveo njemački AUTO MOTOR UND SPORT guma UltraGrip Performance+ proglašena je sveukupno najboljom. Među najbolje smjestila se i guma Dunlop koja je proglašena pobjednikom na testu koji je proveo HAK. Sigurnost nam svima treba biti prioritet, a uz nove gume iz Goodyeara možemo biti sigurni u najbolji izbor.
Marin Režić
Možda ste propustili...

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna