Sport
VATRENI STIGLI NA KVARNER

Samo pobjeda - kad god smo išli na bod, nije dobro završilo
Objavljeno 13. studenog, 2019.
- Imamo kvalitetnu ekipu i bilo bi idealno ponoviti utakmicu kakvu smo odigrali u Trnavi - kaže Pašalić

Nakon okupljanja i donatorske večeri za Zakladu "Vatreno srce" hrvatska nogometna reprezentacija stigla je na Kvarner i pred izbornikom Zlatkom Dalićem, njegovim stožerom te igračima je ozbiljan rad i pripreme za subotnju utakmicu protiv Slovačke na riječkoj Rujevici. To je utakmica istine za Vatrene, utakmica koja donosi plasman na Europsko prvenstvo 2020. ili tugu i očaj u hrvatskom nogometu.


Iako u oslabljenom sastavu, svi u reprezentaciji se slažu kako Hrvatska u subotu mora ići na pobjedu jer, kad god smo nešto kalkulirali ili išli na bod, nije dobro završilo.


- Idemo na pobjedu jer drukčije ne znamo ni igrati. To je naš stil. Bod? Dovoljan nam je za prolazak, ali ako se igra na bod, to ne završi dobro. Imamo kvalitetnu ekipu i idealno bi bilo ponoviti utakmicu iz Trnave. Jedno je sigurno, idemo po pobjedu - najavio je Mario Pašalić.


Hrvatskoj bod donosi prolazak, ali u našoj reprezentaciji nitko ne razmišlja samo o remiju..


- Imamo kvalitetniju ekipu, pokazali smo to u Trnavi kada smo ih razbili i pobijedili s 4:0 - dodao je Pašalić te ocijenio kako Trnava treba biti uzor kako mi trebamo igrati, ali da to nije utakmica po kojoj se može suditi kvaliteta Slovaka.


- Tu utakmicu smo mi odigrali savršeno, možemo na Rujevici očekivati bolju Slovačku. Oni su i dalje u igri za prolaz, vide svoju šansu i jasno je da dolaze po pobjedu. Bit će napaljeni i bit će to teška utakmica.


Na leđima hrvatskih nogometaša je vjerojatno golem pritisak, pred njima je utakmica u kojoj nemaju pravo na gubitak bodova.


- Znamo što se od nas očekuje, ali izbornik Dalić je maknuo taj pritisak s nas - dodao je Pašalić, koji je postao standardni igrač Atalante, a posebno je oduševio u utakmici Lige prvaka protiv Mancester Cityja, gdje je zabio za remi.


- Zadovoljan sam, samo da nastavim ovako. Najvažnije je da nema ozljeda - zaključio je Pašalić.


Pred novinare je izišla i hrvatska "jedinica" Dominik Livaković.


- Idemo na pobjedu jer smo mi Hrvatska i viceprvaci svijeta, o drugome nečemu ne smijemo ni misliti. Očekujem dobar navijački naboj na Rujevici. Bez obzira na to što će biti samo devet tisuća ljudi, atmosfera će biti luda i Slovacima neće biti lako - poručio je Livaković, koji ispred sebe neće imati standardne hrvatske stopere Vidu i Lovrena, koji zbog kartona propuštaju susret sa Slovacima.
- Tko god bude igrao, dobro će ih zamijeniti. Slovaci imaju jaku momčad, svi znamo koliko je Hamšik dobar, ali mi smo bolji - dodao je Livaković.


Ivana Liović
SMJEŠTENI U OPATIJI, TRENIRAJU NA RUJEVICI
Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je stigla u Opatiju, gdje je smještena, te će svakodnevno trenirati na riječkom stadionu na Rujevici, gdje će u subotu (20.45 sati) igrati odlučujuću utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. protiv Slovačke.

Hrvatska je s 14 bodova iz sedam nastupa vodeća u skupini E, a za plasman na EURO 2020. izabranicima Zlatka Dalića bit će dovoljan i neodlučan ishod. Slovačka je s 10 bodova na trećem mjestu, a druga je Mađarska s 12 bodova, no Slovaci imaju utakmicu manje od Mađara i Hrvata. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine izborit će plasman na EURO.
Slovaci: Rujevica je naša prednost

Nogometaši Slovačke na Rujevicu stižu sa svojom računicom. Spominju pobjedu nad Hrvatskom, pa onda sva tri boda kod kuće protiv Azerbajdžana i to će im biti dovoljno za odlazak na Europsko prvenstvo. Račun je to bez krčmara, ali svatko se ima pravo nadati. Među onima koji vjeruju kako je moguća slovačka senzacija u Rijeci je i Marek Hamšik, koji je zadovoljan što Hrvatska nije promijenila domaćinstvo i što Slovaci neće igrati na zagrebačkom Maksimiru. "Rujevica može biti naša mala prednost. Nećemo igrati pred puno gledatelja i u atmosferi koja bi bila jak vjetar u leđa Hrvatskoj", kaže Hamšik. Prednost gostiju bi mogle biti i ozljede u reprezentaciji Hrvatske. "Ma oni imaju širok kadar i dosta igrača koji mogu uskočiti. Mislim da neće imati problema", dodao je slovački ogometaš.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike