Sport
DAVIS CUP

Hrvatska otišla u Madrid bez Borne Ćorića
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Drama hrvatskog tenisa počela je krajem prošlog tjedna, a nastavila se i nakon odlaska u Madrid, gdje se ove godine igra završni turnir Davis Cupa. Hrvatska teniska reprezentacija brani naslov pobjednika, a prema Španjolskoj je otišla bez svoja dva najbolja igrača - Marina Čilića i Borne Ćorića. Marin je ranije objavio kako propušta finalni turnir zbog ozljede, a u avionu nije bilo ni Borne, koji je dobio temperaturu i odgodio put.

- Borna je tijekom noći dobio temperaturu, pa ne putuje s nama. Doći će čim se situacija stabilizira, u srijedu ili najkasnije u četvrtak - rekao je privremeni izbornik Franko Škugor, koji je na klupi zamijenio Željka Krajana, dugogodišnjeg izbornika Hrvatske, koji je tri dana prije puta u Madrid dobio otkaz. Reprezentaciji se pet do 12 priključio Antonio Veić, što Škugor smatra korisnim.

- S obzirom na to da smo imali otkazivanje Lovre Zovka kao pomoćnog trenera, odlučili smo priključiti Antonija jer nam treba još jedna osoba, a on je radio s Bornom. Korisno je da je on s nama - rekao je Škugor, dodavši kako reprezentaciju odmah nakon dolaska u Madrid očekuje trening.

- Dobro je da što prije isprobamo uvjete, da se prilagodimo i da igrači što prije osjete teren - dodao je Škugor.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u Madridu od 18. do 24. studenoga brani naslov pobjednika, a u skupini igra s domaćinom Španjolskom i vrlo jakom Rusijom. Jasno je da će naša reprezentacija teško nešto više napraviti, jer u sastavu osim viroznog Ćorića, ima još Nikolu Mektića, Matu Pavića, Bornu Gojo i Ninu Serdarušića te Ivana Dodiga.

Žalosno je i sramotno da se samo godinu dana nakon osvajanja Davis Cup pokala ovakvo što događa u hrvatskoj momčadi. Ljudi koji vode HTS očito nisu dorasli svojoj funkciji, a najžalosnije je što za svoje gafove vjerojatno neće odgovarati i nastavit će po svome. Bez obzira na rezultate i stanje u hrvatskom tenisu. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike