Sport
OSJEČANI PUNO ZABIJAJU, ALI I PRIMAJU

Kiksevi će valjda stati, a moć u napadu ostati
Objavljeno 13. studenog, 2019.
Otkako je Ivica Kulešević sjeo na klupu, u Osijekovim prvenstvenim utakmicama u prosjeku padaju četiri pogotka

Vezani članci

UZBUDLJIV DERBI NA POLJUDU

Osijek se vratio iz "minus dva", pa ipak kapitulirao

BIJELO-PLAVI U SPLITU REZULTATSKI MOGLI PUNO BOLJE PROĆI

Osijek je na Poljudu izgledao kao momčad s visokim ambicijama

Otkako je na klupu Osijeka sjeo Ivica Kulešević, dogodila se jedna dramatična promjena kada je u pitanju broj pogodaka koji pada na utakmicama u kojima igra osječka momčad.

Njegov prethodnik Dino Skender bio je zagovornik pragmatičnijeg pristupa, pa je u njegovih devet susreta, koje je vodio, ukupno palo 20 pogodaka, što je gotovo upola manje u odnosu na prosjek koji Osijek ima s Kuleševićem na kupi. Naime, u šest utakmica gledatelji su ukupno vidjeli 24 pogotka, što je točno četiri po susretu.

Napadački potencijal
Te brojke otkrivaju koliko je Osijek postao uzbudljiva momčad jer pod Kuleševićem samo na jednoj od šest utakmica nije uspio pogoditi suparničku mrežu. Dogodilo se to protiv Dinama u Maksimiru, što i nije neko čudo. Dakle, na ostalih pet utakmica bijelo-plavi su zabili 14 golova, što je gotovo tri po utakmici, ako tome dodamo često prisutnu dramatiku rezultatskih preokreta i činjenicu kako se Osijek unutar tih šest susreta čak triput vratio iz dva pogotka zaostatka, može se doći samo do jednog zaključka - za utakmice bijelo-plavih isplati se platiti ulaznicu. Njihovi nastupi teško će ikoga ostaviti ravnodušnim, a to je prvi preduvjet dobre zabave. Naravno, u dijelu tih argumenata uživat će samo neutralni promatrači, ali ima i onaj dio s kojim bi ponosni trebali biti navijači Osijeka, a on je vezan uz visoku efikasnost. Brojke jasno govore kako je Kulešević oslobodio napadački potencijal koji se skriva u njegovoj momčadi, što bi posebno korisno trebalo biti u miniciklusu utakmica, koje njega i momčad očekuju nakon prvenstvene stanke. Tada, osim susreta s Lokomotivom, Osječane čeka još tri susreta protiv momčadi iz donjeg dijela tablice i susret četvrtfinala Kupa u Zaprešiću protiv Intera. To su susreti u kojima ta napadačka moć ima priliku doći do punog izražaja. To više što bi se nakon stanke igrački kadar konačno trebao kompletirati. Međutim, ta medalja ima i svoju drugu nešto manje dobru stranu.

Eliminirati pogreške
Osijek je u tih šest utakmica kapitulirao deset puta. Prva bi misao bila kako je to posljedica ofenzivnog pristupa koji momčad ima, ali ne krije se u tome razlog tolikoga broja primljenih pogodaka nego u brojnim individualnim pogreškama koje nisu baš uobičajena pojava. Od tih deset pogodaka, više od polovine palo je nakon baš loših reakcija pojedinaca. Protiv Gorice grubo je pogriješio Kleinheisler prije negoli je Lovrić pogodio, u Zaprešiću su sva tri pogotka pala nakon čudne konfuzije u zadnjem redu, od Dinama je primljen pogodak nakon brzo izvedenog auta s krivog mjesta, a u Splitu su Igor Silva i Šutalo kiksevima “pogurali” Hajduk do dvije egzekucije. Nagomilalo se tih reakcija na koje trener teško može utjecati. Ma, jednom takvi kiksevi moraju prestati, a nadamo se kako će napadačka moć ostati i nakon toga pa će Osječani do bodova početi dolaziti s manje stresa i stalnog lova na rezultatski zaostatak.

Dalibor Keler
U petak susret s Tuzlacima

Nogometaši Osijeka prvenstvenu će stanku iskoristiti za odigravanje jedne prijateljske utakmice. Suparnik će im biti BiH Premijerligaš Tuzla City. Susret se igra u petak (15. studenoga) na stadionu u Gradskom vrtu s početkom u 13 sati, a za gledatelje će biti otvorena donja zapadna tribina, na koju će ulaz biti besplatan.

KULEŠEVIĆEVIH ŠEST
10. kolo

Slaven Belupo - Osijek 0:4

11. kolo

Osijek - Gorica 2:1

12. kolo

Inter Zaprešić - Osijek 3:3

13. kolo

Dinamo - Osijek 1:0

14. kolo

Osijek - Rijeka 3:2

15. kolo

Hajduk - Osijek 3:2

UKUPNO

6       3       2       1       14:10       11
Pobjede ubilježili juniori i pioniri

Mlađe uzrasne kategorije NK Osijek koje igraju Prvu HNL prošlog su vikenda odradile svoje uobičjane prvenstvene obveze. Juniori su jedini igrali kao domaćini i uvjerljivo, sa 5:2, svladali Slaven Belupo. Kadeti i pioniri morali su na gostovanje kod Inter Zaprešića, a postigli su polovičan uspjeh. Pioniri su pobijedili sa 1:0, a kadeti su poraženi sa 3:2.

Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike