Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

Marsonia čuva vrh, Belišćani prijete
Objavljeno 13. studenog, 2019.
Marsonia je zabila jedan pogodak u Novoj Gradiški, što joj je bilo dovoljno za novu pobjedu u trećeligaškom društvu, a i još se više učvrstila na prvom mjestu i sad pred prvom pratnjom ima četiri boda viška. Dva kola prije zimske stanke brodski nogometaši su tako došli na korak do naslova jesenskog prvaka i morala bi se dogoditi senzacija da ne prezime na “jedinici”. Nije u Novoj Gradiški Marsonia odigrala posebno dobru utakmicu, od lidera se puno više očekivalo, ali čak i u tako skromnom izdanju bila je bolja od Sloge za jedan pogodak vrijedan tri boda.

Derbi kola igran je na belišćanskom Gradskom stadionu, gdje je momčad Davora Rupnika svladala Graničar s 2:1. Imali su Županjčani bod u džepu do 89. minute, kada su Belišćani preko Benjamina Ždinjaka pogodili za novu pobjedu i proboj na drugo mjesto. Najefikasnija je bila Đakovo Croatia, koja je na svom travnjaku dočekala “fenjeraša” iz Vukovara i podarila mu petardu. Sastav Hrvoja Bušića napunio je mrežu gostima iz Vukovara, dva puta strijelac za Đakovčane bio je Dino Burazin, a zabijali su i Mateo Barukčić, Mihael Pongračić i Dino Stipanović. Kutjevčani su u goste NAŠK-u otišli puni optimizma, a iz Našica su se kući vratili s porazom. Kutjevčani su si na taj način smanjili šanse da prezime na vrhu. S druge strane Našičani su malo odmaknuli od opasne zone, a približili se vrhu donjeg dijela ljestvice. U Vukovaru, gdje je Vuteks-Sloga dočekala Vihor, bilo je zanimljivo i neizvjesno, kako se i očekivalo. Poveli su gosti u 17. minuti, a onda je Vuteks-Sloga do 68. preokrenula rezultat u svoju korist, da bi u nadoknadi sučeva vremena gosti iz Jelisavca postigli pogodak za bod. U lokalnom obračunu Slavonija iz Požege svladala je Slaviju iz Pleternice u utakmici u kojoj su oba takmaca tražila pobjedu, a na kraju sretniji i spretniji bili su domaći nogometaši. Podjelom bodova završila je posljednja utakmica 13. kola koja je igrana kraj čepinske Uljare. Zrinski, na čiju je klupu prije nekoliko dana sjeo Josip Milardović, bio je nadomak pobjede, no Bilobrk je u sudačkoj nadoknadi pogodio mrežu gostiju i osigurao Čepinu bod. A. Grgić
Rezultati 13. kola
Čepin - Zrinski 1:1, Đakovo Croatia - Vukovar 1991 5:0, NAŠK - Kutjevo 1:0, Oriolik - Bedem 3:1, Slavonija - Slavija 2:1, Sloga NG - Marsonia 0:1, Vuteks-Sloga - Vihor 2:2, Belišće - Graničar 2:1
U 14. kolu se sastaju: Zrinski - Graničar, Vihor - Belišće, Marsonia - Vuteks-Sloga, Slavija - Sloga NG, Bedem - Slavonija, Kutjevo - Oriolik, Vukovar 1991 - NAŠK, Čepin - Đakovo Croatia.
STRIJELCI
13 pogodaka: Pavlović (Vihor)

8 pogodaka: Agatić (Belišće), Banić (Kutjevo), Bungić (Čepin), Dorić (Slavija), Firmino (NAŠK), Jakešević (Kutjevo), Marjanović (Sloga NG)

7 pogodaka: Kukučka (Zrinski), Mišić (Marsonia), Nikolić (Slavija), Žuljević (Slavonija)

6 pogodaka: Borko (Bedem), Gelo (Čepin), Grgačević (Đakovo CRO), Mijić (Oriolik)

5 pogodaka: Koledić (Bedem), Marić (Vuteks-Sloga), Mrdeša (Bedem)

4 pogotka: Bilobrk (Čepin), D. Bognar (Slavonija), Hodak (Graničar), Išasegi (Belišće), Tomić (NAŠK)
Najčitanije iz rubrike