Novosti
SABORSKA OPORBA KRITIZIRA ČETVRTI KRUG REFORME:

Porezna reforma ne donosi rasterećenje
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Saborska oporba u utorak je izrekla brojne kritike na četvrti krug porezne reforme i tvrdi da je ona diskriminirajuća i ne donosi nikakvo rasterećenje, a vladajući reformu hvale i ističu da građane očekuje novih 2,3 milijarde kuna rasterećenja.


Reformom će u 2020. godini biti naplaćeno 5,5 milijardi više poreza, kakvo je to porezno rasterećenje, pita Gordan Maras (SDP). Slično misli i Nikola Grmoja (Most), koji tvrdi da je porezna presija u porastu i nije se smanjila.


"Neka svatko pogleda koliko je plaćao poreza 2016. i danas, koliko je plaćao poreza na dohodak, PDV, porez na dobit", pozvao je ministar financija Zdravko Marić, koji je reformu branio u Saboru uvjeravajući da su poreznom reformom porezno resterećeni i građani i poduzetnici. Ističe kako efekti tog rasterećenja imaju pozitivan povratni utjecaj na gospodarstvo, investicije, potrošnju i zapošljavanje, ali i na sam proračun.
Božo Petrov (Most) ocijenio je da nije pravedno da ljudi koji imaju visoke plaće mogu koristiti poreznu olakšicu za djecu. H