Novosti
ODBAČENE KAZNENE PRIJAVE PROTIV PUPOVCA

Hvidra zatražila Jelenićevu smjenu
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je prijave protiv čelnika SDSS-a Milorada Pupovca koji se zbog svojih izjava nakon ljetošnjih napada na pripadnike srpske manjine našao na meti optužbi da je poticao na mržnju i povrijedio ugled države. Tužiteljstvo smatra da sadržaj Pupovčevih izjava "nije bio usmjeren izvrgavanju poruzi, preziru ili grubom omalovažavanju Republike Hrvatske niti je predstavljao poziv na javno nasilje i mržnju već u suštini predstavlja oštru, ali dopuštenu kritiku spomenutih događaja u Republici Hrvatskoj".
Predsjednik Glavnog odbora Hvidre Josip Periša osudio je odbacivanje prijava protiv Pupovca. Periša je izjavio kako glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić treba odstupiti, a DORH je nazvao "jugoslavenskim i boljševičkim leglom". "DORH nije ništa učinio na procesuiranju srpskih ratnih zločinaca, a to opravdavaju protokom vremena i starosti svjedoka", rekao je. H
CULEJ POZDRAVIO ZAHTJEV HVIDRE
HDZ-ov zastupnik Stevo Culej pozdravio je zahtjeve Hvidre za smjenom glavnog državnog odvjetnika. Svoj stav Culej će, kaže, pokazati već u četvrtak u Saboru, kada se bude glasovalo i o Vladinu prijedlogu zakona o blagdanima, kao i na svojoj izložbi o velikosrpskoj agresiji na Vukovar i Škabrnju, čije je otvorenje također najavio za četvrtak. Upitan ima li i dalje vladajuća većina njegovu ruku, poručio je da će se to vidjeti.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Osječko-baranjskoj županiji 16 novozaraženih, 10 iz Đakovštine

2

MARKO PAVIĆ, MINISTAR REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU-A I KANDIDAT HDZ-A

U Slavoniju i Baranju uložit ćemo dvostruko više u idućem razdoblju

3

EPIDEMIOLOZI I DALJE PUNIH RUKU POSLA

Pred istekom prve
samoizolacije u Đakovu,
novi slučajevi u Baranji