Novosti
SUĐENJE ZA RATNI ZLOČIN U OSIJEKU

Klarić: U dvorištu nisam vidio Glavaša i Jamana
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Svjedočenjem bivšeg policajca Krste Klarića, koji je kazao da nije vidio prvooptuženog Branimira Glavaša u dvorištu u kojemu je ubijen Čedomir Vučković, u utorak je nastavljeno ponovljeno suđenje za ubojstva i mučenje osječkih Srba ratne 1991.


"Kao policijski pripravnik došao sam po dojavi do zgrade Sekretarijata za narodnu obranu gdje sam vidio kako stariji muškarac leži s prostrijelnom ranom ispod drveta. Od nazočnih gardista čuo sam da je taj muškarac preskočio ogradu te da ga je upucao stražar mlađe dobi. Ostavljam mogućnost da se radilo o osobi prezimena Fehir, jer mi se to prezime učinilo neuobičajnim, pa sam ga zapamtio", izjavio je Klarić. Pritom je dodao da se ne sjeća je li u dvorištu vidio istražnog suca i da identitet stražara koji je pucao nije sporan, jer je zapisan u službeni zapisnik. "Jedan od stražara donio je automatsku pušku ‘thompson‘ i rekao da je njome bio naoružan ubijeni. Glavaša u dvorištu nisam vidio, niti sam vidio Nikolu Jamana", rekao je Klarić.


Svjedočio je i Zvonko Biljuš, tadašnji pripadnik osječke prištapske bojne, koji se u inkrimirano vrijeme zajedno sa suborcima vratio s terena u Brestju. ‘‘Nisu nas pustili u dvorište, jer su u njemu policajci obavljali očevid‘‘, rekao je.
Novo suđenje zakazano je nakon što je Vrhovni sud ukinuo odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda iz ožujka 2018., prema kojoj se ponovljeno suđenje Glavašu trebalo odvojiti od postupka njegovim suoptuženicima. H
Možda ste propustili...

KORONAVIRUS: ĐAKOVO POD POSEBNIM REŽIMOM

Sve više građana nosi maske

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Osječko-baranjskoj županiji 16 novozaraženih, 10 iz Đakovštine

2

EPIDEMIOLOZI I DALJE PUNIH RUKU POSLA

Pred istekom prve
samoizolacije u Đakovu,
novi slučajevi u Baranji

3

MARKO PAVIĆ, MINISTAR REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU-A I KANDIDAT HDZ-A

U Slavoniju i Baranju uložit ćemo dvostruko više u idućem razdoblju