Kultura
ZAVRŠNICA TURNEJE PO HRVATSKOJ, SLOVENIJI I MAKEDONIJI

Trio Elogio: 10 godina i novi album!
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Jedan od rijetkih stalnih gitarskih trija na svijetu - Trio Elogio, slavi 10. godinu osnivanja i kontinuiranog nastupanja. Zagrebačka je publika imala priliku slušati slavljenički koncert na kojem su gitaristi Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić predstavili i novi album.


Vođeni željom za sviranjem djela velikih kompozitora klasične glazbe koja nije moguće izvoditi na jednoj gitari, veliki dio repertoara trija Elogio čine obrade orkestralnih i klavirskih kompozicija. Tako su se i na programu ovog koncerta našla klavirska djela Mozarta, Schuberta i Rahmanjinova u Çekuovoj obradi za tri gitare i jedno originalno djelo za gitaru Marka Ruždjaka.


Trojica gitarista proizašla su iz tzv. Zagrebačke gitarske škole, iz majstorskog razreda prof. Darka Petrinjaka i Muzičke Akademije u Zagrebu, no ovi glazbenici, i bliski prijatelji, žive i djeluju u različitim sredinama čime dodatno ističu svoju glazbenu i kulturnu raznolikost. Bilježe niz zapaženih gostovanja na značajnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Trio je upravo završio snimanje svog prvog albuma pod nazivom Mozart/Ruždjak/Dvořák u izdanju BuntArta.
Gostovanje u HGZ-u bila je završnica turneje po Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji gdje je trio prvi put nastupio u novoj zgradi Makedonske Filharmonije. N.Vek.
Možda ste propustili...

GALERIJA MODULOR CENTRA ZA KULTURU TREŠNJEVKA

Vesna Špoljar izlaže u Zagrebu

60. ROĐENDANA KREMPUHA

“Pljuska” o padu vlade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u