Mozaik
ZARADIO VIŠE OD 950 MILIJUNA DOLARA DILJEM SVIJETA

"Joker" najprofitabilniji film utemeljen na stripu
Objavljeno 13. studenog, 2019.
"Joker" je postao najprofitabilniji film svih vremena utemeljen na stripu, a dosad je globalno zaradio više od 950 milijuna dolara.


Govori o tomu na koji je način Arthur Fleck postao Joker, Batmanov protivnik i jedan od najpoznatijih negativaca iz stripova. Film je dosad zaradio 15 puta više od svote novca uložene u njegovo snimanje. Todd Phillips režirao ga je budžetom od 62,5 milijuna, što je samo djelić novca uloženog u brojne druge filmske adaptacije stripova. "Avengers: Endgame", film koji je dosad globalno zabilježio najveću zaradu, utržio je oko 2,8 milijardi dolara, no s budžetom od 356 milijuna dolara.


- Mislim da je film sam po sebi intelektualni film utemeljen na stripu i ljudi to jednostavno kupuju. Ljubitelji stripa gledaju ga jer je utemeljen na stripu, no plasira se dobro i među onima koji ne vole takve adaptacije - rekla je filmska novinarka Helen O‘Hara za Radio 1 Newsbeat.
Uspjeh "Jokera" znači da je profitabilniji od filma "Venom", koji je zaradio 854 milijuna dolara, s početnim budžetom od 90 milijuna, kao i filma "Deadpoola" Ryana Reynoldsa, koji je zaradio 783 milijuna dolara, a u njega je uloženo 58 milijuna. Kotira bolje i od starijih filmova, poput "Batmana" i "Maske", najprofitabilnijih filmskih adaptacija stripova. Ovakav je uspjeh "Joker" postigao premda nije prikazan u Kini, zemlji s najbrojnijom populacijom. H
Možda ste propustili...

AKUMULIRAO BOGATSTVO OD 5,5 MILIJARDI DOLARA

George Lucas je najbogatiji

Najčitanije iz rubrike