Sport
OSVRT NA 15. KOLO HT PRVE HNL

Dinamo projurio Rujevicom, uzbudljivo na Poljudu
Objavljeno 11. studenog, 2019.
Susreti 15. kola HT Prve HNL donijeli su i dva derbija domaćeg nogometa. Na Poljudu su igrali Hajduk i Osijek, a na Rujevici Rijeka i Dinamo. Bila su to dva posve različita susreta prema svom scenariju. Vodeći Dinamo baš je pokazao mišiće na riječkom stadionu. Raspalio je domaćinu čistu petardu, a “modri” su Rijeku razmontirali već u prvih 20 minuta, kada su imali 3:0. Poslije je sve bilo stvar rutine jer se Rijeka doslovce raspala. Završilo je 5:0 za Dinamo, a briljiralo je ovosezonsko Dinamovo otkriće Mislav Oršić, koji je triput torpedirao Riječane. Posve drukčiji susret dogodio se na Poljudu. Tamo su Hajduk i Osijek odigrali pravi derbi koji je obilovao uzbuđenjima i rezultatskim preokretima. Situacija se počela idealno razvijati za Splićane, koji su poveli s 2:0, ali je Poljud nakon toga upoznao kraljeve preokreta u HNL-u. Osječani su se vratili na 2:2, a u tim trenutcima izgledan je bio i potpuni rezultatski preokret. No, onda su gosti iz grada s Drave doslovce domaćinu poklonili pobjedu i omogućili mu da se učvrsti na drugom mjestu prvenstvene ljestvice. Na njoj ispod Hajduka vlada strašna gužva. Četiri su se momčadi nagurale u samo tri boda, a došlo je i do promjena u poretku koji će se vjerojatno događati iz kola u kolo. Sada je na treće mjesto skočila Lokomotiva, zahvaljujući pobjedi nad Inter Zaprešićem i porazu Osijeka u derbiju s Hajdukom. U tom susretu bljesnula je nova Lokomotivina “pogonska snaga” Marko Tolić, koji je zabio “hat-trick”. Gorica, koja se također bori za Europu, pak se spasila od poraza u Puli bizarnim pogotkom Ndiayeja u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Velikogoričani su zaigrali bez svoja dva ponajbolja igrača Kristijana Lovrića i Joeya Suka, Istra 1961 imala je 2:1, ali se onda ukazao Ndiaye i donio Gorici bar taj jedan bod, koji ju je ostavio u ravnopravnoj europskoj utrci. Najskromniju utakmicu, što se pogodaka tiče, odigrale su trenutačno dvije posljednjeplasirane momčadi Varaždin i Slaven Belupo. U tom susretu pogodaka nije bilo, bodovi su podijeljeni, a takvim ishodom zadovoljniji će nedvojbeno biti gosti iz Koprivnice. U borbi za opstanak također će biti uzbudljivo do kraja jer su četiri momčadi koje se za njega bore natiskane unutar tri boda.

Inače, bilo je ovo natprosječno efikasno kolo. Postignuto je 18 pogodaka, ili 3,6 po utakmici, a toj efikasnosti posebno su pridonijeli derbiji u kojima su gledatelji vidjeli po pet pogodaka. Što se posjećenosti tiče, na tribinama je bilo 15.573 gledatelja, što je prosjek od 3114 po susretu. To spada u sredinu ovosezonske gledanosti, a najviše publike, prema običaju, bilo je na Poljudu, gdje je dvoboj Hajduka i Osijeka gledalo 7805. U prvenstvu sad slijedi posljednja jesenska stanka zbog obveza reprezentacije.

Dalibor Keler
 
Rezultati by SofaScore
REZULTATI

Rezultati 15. kola: Istra 1961 - Gorica 2:2, Varaždin - Slaven Belupo 0:0, Lokomotiva - Inter Zaprešić 3:1, Hajduk - Osijek 3:2, Rijeka - Dinamo 0:5.
18

pogodaka postignuto je u 15. kolu HT Prve HNL
15.573

gledatelja skupilo se na tribinama hrvatskih stadiona
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike