Novosti
KATARINA PEOVIĆ U SLAVONIJI

Radnici trebaju preuzeti nadzor nad proizvodnjom
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Korjenita promjena koja vodi prema demokratskom socijalizmu koji znači društveno vlasništvo, radničko preuzimanje nadzora nad proizvodnjom, i koji znači proizvodnju za potrebe narodne većine, a ne za elitu, program je kojim se u ponedjeljak u Osijeku i Slavonskom Brodu (u utorak u Vukovaru), u sklopu pretkampanje predstavila potencijalna predsjednička kandidatkinja Katarina Peović (Radnička fronta i SRP).


U Brodu je posjetila radnike Đure Đakovića, izrazila im podršku, ali i ponudila pomoć, između ostaloga i u objedinjavanju radničkih borbi poput onih u brodogradnji, jer "solidarni i ujedinjeni radnici mogu lakše postići ciljeve u korist radništva". Upozorila je kako je ponovno na djelu model prema kojemu država nakon tragičnih primjera Uljanika i Brodotrogira, ponovno problem rješava novom privatizacijom, a svojim izuzimanjem kao bitne sastavnice zaštite naše industrije. A, ističe Peović, kada ste na periferiji Europe, bez zaštite države, ne možete se razvijati.


Slično je, kaže, kada je u pitanju aktualno stanje u poljoprivredi, i nju smo devastirali uvozom svega.


- Ova Vlada i njezina politika svodi se na uslužne djelatnosti, a mi s uslužnim djelatnostima i turizmom, uz deindustrijalizaciju i uništavanje poljoprivrede, posebice u Slavoniji koja bi mogla prehraniti cijelu Hrvatsku, ne možemo se razviti u globalu. Ako ne zaustavimo ovakve loše politike prema domaćim poljoprivrednicima, i ako ne zaštitimo svoju poljoprivredu, svima će nam generalno biti lošije, istaknula je predsjednička kandidatkinja.


- Slavonija nema budućnosti ako se radikalno ne promjene i politike Hrvatske u okviru EU-a, slobodna tržišna utakmica ne dopušta nam da dostignemo razvoj bogatog centra, zemlje na periferiji služe centru za bazen jeftine radne snage i plasiranje visokosofisticiranih proizvoda - rekla je Peović.
Prokomentirala je i prvi mandat predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za koju je rekla da je svoje, ionako ograničene ovlasti, koristila za sramoćenje i devastaciju vlastitog naroda. D.Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike