Osijek
NAČELNIK CICKAJ ZADOVOLJAN KAKO NAPREDUJE RAZVOJ KOPAČEVA

Djeca dolaze gledati budući vrtić
Objavljeno 11. studenog, 2019.

Gradnja vrtića za najmlađe Kopačevljane napreduje, a oni rado dolaze vidjeti gdje će nagodinu provoditi svoje najbolje dane u igri uz odličnu skrb. Zadovoljstvo je nakon posjeta gradilištu izrazio i načelnik općine Bilje Željko Cickaj.

- Vrtić će zaista izgledati prekrasno, prema svim modernim standardima za ugodan boravak naše djece. Vizurom će se uklopiti u svoje naselje početkom rujna, kada očekujem završetak radova. Investicija je vrijedna više od 4,5 milijuna kuna, financirana EU sredstvima, uz Općinu Bilje. Predviđeno je za jednu jasličku i jednu vrtićku skupinu, kapacitet je 30 djece, sa svim popratnim prostorima koji su bitni za normalno djelovanje vrtića. Predvidjeli smo i ono što nije uobičajeno - prostor za igru djece na zatvorenoj terasi, kada je lošije vrijeme da opet budu na zraku. I prostor iza vrtića također je sadržajno osmišljen. Zaista sam zadovoljan i dinamikom i izvođačem radova, tvrtkom Nukleus - kaže Cickaj.

Najmlađi, ali i njihovi roditelji, dolaze na gradilište. "I oni se, naravno kao i mi, raduju novom objektu jer sadašnji uvjeti apsolutno nisu primjereni ne za ovo, nego ni za jedno vrijeme da u njemu djeca borave. Sada će biti potpuno drukčije, dobit će suvremen dječji vrtić i sigurno će im biti teško kada budu odlazili iz njega u školu jer ovakve uvjete koje ćemo im stvoriti i osigurati zaista su i zaslužili", uvjeren je Cickaj.

Inače, u samo mjesto Kopčevo Općina je u posljednje tri godine, uz sustav kanalizacije, plinifikaciju, javnu rasvjetu, rekonstrukciju Doma kulture, rekonstrukciju prometnih površina i sada dječjeg vrtića, uložila sigurnih 30 milijuna kuna. "Toliko do sada nikada nije bilo uloženo od postanka Općine Bilje. Dobar dio toga se ne vidi jer je pod zemljom, ali to je infrastruktura koja je preduvjet za komforan život na selu i za sve što gradimo. Da nemamo sustav kanalizacije, što bi sada s dječjim vrtićem ili njegovim centralnim grijanjem. Jedan dio ćemo, što se obnovljivih izvora tiče, također ovdje raditi. Definitivno gledamo da nam se sva naselja razvijaju. Kada bismo gledali prema sustavu i načinu koliko sredstava uplaćuju ljudi iz pojedinog mjesta u proračun i koliko dobiju natrag, samo mjesto Bilje je izvan svih ostalih. Ali evo, ova nova ulaganja koja imamo taj će dio iznivelirati i mjesto Kopačevo je u ovom trenutku najviše, što se tiče financija, dobilo. Ali nismo na tome stali, imamo završetak javne rasvjete i još ulaganja u Dom kulture i dijela naselja‘‘, najavio je Cickaj.
D. Pejić
Planira se kanalizaciju produljiti do Vardarca i Luga, to su planovi, ali sve ovisi i Hrvatskim vodama.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana