Osijek
NOVO IGRALIŠTE U CVJETNOM NASELJU

Postavljanje igrala u Ulici jela očekuje se do kraja studenoga
Objavljeno 11. studenog, 2019.
Grad Osijek nedavno je objavio natječaj za dostavu ponuda za gradnju novog dječjeg igrališta u Ulici jela, na području Mjesnog odbora Cvjetno. Riječ je o dijelu naselja iza crkve sv. L. B. Mandića u istoimenoj ulici, koje se posljednjih nekoliko godina neprestano razvija i raste. Potvrđuje nam to i predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Cvjetno Mira Ćurčić-Leko i ističe kako uistinu postoji potreba za tim dječjim igralištem. "Znatno je povećan broj djece i mladih obitelji koje se doseljavaju u taj dio Cvjetnog naselja, što je vidljivo i iz broja djece u novoj školi u Briješću. To je prostor na kojem se još uvijek gradi, što kuće što stambene zgrade, tako da se i u budućnosti može očekivati doseljavanje mladih ljudi. Zbog toga su i očekivanja mještana da djeca dobiju novi prostor za igru realna, jer je on već određen za tu svrhu. Također, riječ je o jednoj od kapitalnih investicija našeg mjesnog odbora", zaključuje Ćurčić-Leko.

Skoru gradnju i opremanje igrališta potvrdio nam je i Goran Trdin iz Odsjeka za komuniciranje s javnosti Grada Osijeka, koji kaže kako je već odabran i izvođač radova. "Nabava igrala za Ulicu jela u Mjesnom odboru Cvjetno završena je 15. listopada 2019. Grad Osijek izdao je narudžbenicu najpovoljnijem ponuditelju, tvrtki Stribor d.o.o., s iznosom od 47.500 kuna za izradu, nabavu i postavljanje igrala na spomenutoj lokaciji. Tvrtka Stribor d.o.o. kontaktirana je 30. listopada, a s njezine je strane obećano da će javiti kada igrala iziđu iz proizvodnje. Očekujemo kako će igrala biti postavljena najkasnije potkraj studenoga", ističe Trdin.

Inače, prema ponudbenom listu i troškovniku za gradnju spomenutog igrališta, objavljenog na mrežnim stranicama Grada Osijeka, može se vidjeti kako će ono biti opremljeno vrtuljkom, toboganom, klackalicom s dvjema gredama za četvero djece, ljuljačkom s dvjema sjedalicama te ljuljačkom s dvjema sigurnosnim sjedalicama (baby).

Osim te investicije stanovnike Cvjetnog razveselit će i obnavljanje, odnosno dopunjavanje, još dvaju igrališta na području Odbora. “Riječ je o igralištu u Kestenovoj ulici, gdje je potrebna ljuljačka za invalide, te o igralištu u Dugoj ulici u Briješću, kojem je potrebno dodatno opremanje, što će, nadam se, biti uskoro realizirano, prema dogovoru s Unikomom”, objašnjava Ćurčić-Leko.
E. Nenadić
Novo će dječje igralište u Cvjetnom naselju biti opremljeno vrtuljkom, toboganom, klackalicom i ljuljačkama
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana