Regija
BOGAT PROGRAM ADVENTA U ŽUPANJI

Prvi put na trgu u Županji klizalište
Objavljeno 11. studenog, 2019.
ŽUPANJA

Županjci će sljedećeg mjeseca uživati u vrlo bogatom i raznovrsnom Adventu koji će ih na najbolji način uvesti u božićne i novogodišnje blagdane. Program počinje 1. prosinca prigodnim otvorenjem klizališta na Trgu kralja Tomislava i završava na Silvestrovo tradicionalnim dočekom Nove godine. Organizator je Grad Županja uz potporu Lokalne agencije za razvoj Vjeverica.

Na središnjem gradskom trgu, prigodno ukrašenom svjetlosnim i drugim dekoracijama koje će dočarati duh Božića, građane očekuje pravi spektar najrazličitijih kulturno-umjetničkih i zabavnih događanja, uz raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. Predviđeni su brojni koncerti, radionice, kazališne predstave, ondje će biti animatori za djecu, poniji, vrtuljci, lunapark, božićne kočije, Djed Mraz… Najbogatiji dio programa, u kojemu će svatko moći pronaći nešto za sebe i za svoju dušu, kreće od 20. prosinca. Svakodnevno će se izmjenjivati razni sadržaji i brojni izvođači različitih stilova glazbe, od swinga, popa, jazza, tamburice, sevdaha do duhovne glazbe. U Županju stižu i Porinom nagrađeni Fluentesi, a tijekom Adventa koncert će održati i najbolji rock-bend u Hrvatskoj - Opća opasnost. Pregovara se i o mogućem dolasku Halida Bešlića 13. prosinca. Na sam Badnjak na trgu će biti i žive jaslice obitelji koja ih već 18 godina prikazuje u svome dvorištu, a dan ranije i prikaz tradicijskog običaja "kokošjeg Badnjaka".

- Toliko je prekrasnih stvari i običaja koje ljudi u Županji već godinama rade u svojim kućama i dvorištima i sada će doći na trg i sve to prikazati široj javnosti. Čarolija Božića upravo je u tome da zbližava ljude i cilj nam je doista bogatim programom privući ih u što većem broju i pokazati duh zajedništva - kaže direktorica Vjeverice Ana Cvitković-Komesarović. Na Slavonskoj večeri, 27. prosinca, nastupit će TS Slavonski suton, a prije toga pjevačke skupine Jule i Nene.

Bit će organiziran i božićni autobus za sve zainteresirane iz okolnih naselja koji žele doći na Advent u Županju.

Za klizalište, koje će, prema planu, biti postavljeno sve do kraja siječnja, i program Adventa Grad će, doznajemo od gradonačelnika Davora Miličevića, izdvojiti oko 350.000 kuna. M.L.O.
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike