Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Nakon dva domaća poraza “brokeri” na popravnom u Splitu
Objavljeno 9. studenog, 2019.
Ušli su košarkaši s Drave u miniseriju poraza. Iza momčadi Domagoja Kujundžića dva su negativna ishoda, jedan u domaćem prvenstvu, protiv Gorice, na koji se nastavio i izgubljeni susret u Alpe Adria kupu (Dečin). Ono što ne veseli, te pomalo zabrinjava, jest to što su obje utakmice izgubljene u Gradskom vrtu, i to na gotovo identičan način.

- Dogodilo nam se da je suparnik u oba slučaja bolje i odlučnije ušao u utakmicu. Nakon što je stekao prednost, mi smo bolje reagirali u drugom poluvremenu, gdje smo uspjeli uhvatiti prikljulčak, ali smo ipak ostali praznih ruku. Protiv Goričana smo izgubili tricom u posljednjoj sekundi, a Česi su nas malo iznenadili, jer su stigli bez centarske linije. Ubrzali su igru, trebalo nam je vremana da uhvatimo ritam, ali bilo je kasno kada smo podignuli našu razinu. Moramo shvatiti da ne možemo utakmice rješavati boljom igrom u nastavku, trebamo otpočetka biti na najvišoj razini - kaže Andrija Ćorić, koji je u oba poraza bio ponajbolji u redovima "brokera". Protiv Gorice je zabio 17, uz sedam skokova i četiri asistencije, a Čehe je počastio s 24 poena. Nije bilo dostatno. No utakmice se nižu, osječka momčad igra ubrzanim ritmom, pa ju tako u subotu čeka sedma utakmica u tri tjedna. Naporno je i zahtjevno, a pred Vrijednosnicama Osijek teško je gostovanje. U subotu (19) čeka ih Split.

- Dosadašnji dio sezone pokazao je da možemo dobro igrati u gostima. Možda ne bolje nego kod kuće, ali smo nekako opušteniji, šuterski raspoloženiji. U gostima smo dosada dobili Dubravu, porazi od Cibone i Zadra ne spadaju u skupinu neočekivanih, ali smo u Zagrebu na otvaranju sezone bili aktivni do samog kraja. Iza nas su dva poraza, slijedi Split, koji nije idealan protivnik za prekid serije. Iako imaju kvalitetan roster i oni se muče, nadam se da ćemo ih i mi namučiti. Idemo po pozitivan rezultat, ali za njegovo ostvarenje morat ćemo odigrati dobrih 40, a ne 20 minuita, kao što je to bilo u prethodnim susretima. Oni su pokazali da obrana nije na željenoj razini, svjesni smo da ju moramo popraviti ako želimo biti konkurentni u Splitu - smatra krilo "brokera" Andrija Ćorić.

Prvu utakmicu 7. kola već su odigrali Hermes Analitica i Cibona (70:111). Jučer su se sastali Sonik Puntamika i Adria Oil Škrljevo, u subotu još se igraju susreti Alkar - Dubrava Furnir i Gorica - Zabok, a u ponedjeljak će na parket Šibenka i Zadar. N. Benčina
MURSA DOČEKUJE KOPRIVNICU
Predstojećeg vikenda odigrat će se utakmice drugog dijela 1. kruga Kupa „Ružica Meglaj-Rimac“. Košarkašice Murse VROS danas u dvorani Jug dočekuju Koprivnicu. Susret počinje u 18 sati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku