Osijek
S PODRUČJA TRIJU SLAVONSKIH ŽUPANIJA:

Edukacija za 25 nezaposlenih žena
Objavljeno 9. studenog, 2019.
Volonterski centar Osijek poziva žene s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije da se prijave na edukaciju o neprofitnom menadžmentu, koju organiziraju tijekom studenoga i prosinca ove godine, a u sklopu europskog projekta “Osnaži se, motiviraj, aktiviraj” - čiji je cilj pružanje podrške ženama za aktivan angažman i veće sudjelovanje na tržištu rada te za veću zapošljivost. Naime, prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, u ukupnom boju nezaposlenih - žene čine većinu s 56 posto udjela. Također, prema izvještaju pučke pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2018., žene u RH još se uvijek teže zapošljavaju nego muškarci, a one koje rade vrlo često nemaju jednake uvjete za rad i napredovanje.

Riječ je o edukaciji kojom će se za 25 nezaposlenih žena osigurati znanja i vještine potrebne za rad u neprofitnim organizacijama, a pripremljena je u dva modula. Prvi modul bavi se temama kao što su civilno društvo i rad udruga, planiranje i razvoj zajednice, europski fondovi i projektni menadžement. Drugi modul bavi se društvenim poduzetništvom i angažmanom u zajednici. Prijaviti se mogu nezaposlene žene s područja triju spomenutih slavonskih županija, a koje imaju interes za nove teme ili žele produbiti svoje znanje o djelovanju organizacija civilnog društva; koje žele istražiti, odnosno otkriti svoje snage i svoje resurse te kako ih što bolje primijeniti; koje vole raditi u timu te su u procesu traženja posla ili samozapošljavanja i potrebna im je dodatna podrška. Za sudjelovanje u edukaciji nisu bitne godine, stupanj obrazovanja, radno iskustvo ni prethodno znanje o ovom području, ističu organizatori. Poručuju, dovoljna je dobra volja i spremnost sudjelovanja u oba modula edukacije.

Edukacija će se održati u hotelu Picok u Đurđevcu (prvi modul - od 19. do 21. studenoga, drugi modul - od 10. do 12. prosinca). Za sve polaznice edukacije osiguran je smještaj, hrana i osvježenje u hotelu Picok u Đurđevcu te je organiziran prijevoz iz Vukovara, Osijeka i Slavonskog Broda. Prijaviti se možete do 12. studenoga preko mrežnih stranica Volonterskog centra, gdje se nalaze i detalji edukacije, kao i projekta. J.P.
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike